Peter Ankerstjerne ny vd för Planon Group

På nytt jobb Peter Ankerstjerne tar över som ny vd för mjukvaruleverantören Planon Group. Han efterträder grundaren Pierre Guelen, som avgår efter 42 år vid rodret.

Peter Ankerstjerne ny vd för Planon Group
Peter Ankerstjerne efterträder Pierre Guelen. Foto: Planon Group

Peter Ankerstjerne tar över som vd för Planon Group från 1 juni 2024. Han tjänstgjorde tidigare som Chief Strategy Officer hos Planon, och har en omfattande bakgrund inom arbetsplatsledning och Facility Management med ledande roller i företag som ISS och JLL. Han har också varit aktiv i styrelsen för International Facility Management Association, där han även var ordförande i två år.

Han efterträder bolagets grundare och vd Pierre Guelen.

– Peter är den perfekte ledaren för att ta Planon till nästa nivå, säger Pierre Guelen i ett pressmeddelande. Han har en djup förståelse för vår marknad, våra kunder och vår teknik, samt en tydlig vision för Planons framtid. Jag har fullt förtroende för hans förmåga att fortsätta driva Planons tillväxt och innovation, samtidigt som vi bibehåller våra kärnvärden och vårt kundfokus.

Peter Ankerstjerne beskriver sig som ”hedrad och stolt” över uppdraget.

– Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med dem och våra partners för att fortsätta utveckla vår verksamhet, utöka vårt globala fotavtryck och leda den byggda miljöns digitala omvandling, säger han i pressmeddelandet.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.