Pengar inte allt för jobbsökarna

Rekrytering Hög lön i all ära – men när svenskarna söker nytt jobb är det andra faktorer som väger tyngre. Intressanta och utvecklande arbetsuppgifter rankas högst i undersökningen ManpowerGroups Work Life.

Pengar inte allt för jobbsökarna
Intressanta och utvecklande arbetsuppgifter prioriteras högst. Foto: Stock Adobe.

I tider med skenande inflation, rekordhöga elpriser och stigande räntor pågår debatten om lönepåslagen inför nästa års avtalsrörelse för fullt. Samtidigt visar alltså Sveriges största arbetslivspanel, ManpowerGroups Work Life, att det inte är lönen som är viktigast när svenskarna söker nytt jobb.

I undersökningen, som besvarats av 2 625 svenskar, uppger 35 procent av de svarande att den viktigaste faktorn när de söker nytt jobb är att de får ägna sig åt intressanta och utvecklande arbetsuppgifter.

– Vi vet sedan tidigare att möjligheten att utvecklas på jobbet är viktigt för många arbetssökande. Men det är överraskande att det värderas så mycket högre än andra faktorer. Undersökningen visar tydligt hur angeläget det är för arbetsgivare att säkerställa en utvecklande miljö och att fortsätta att investera i kompetensutveckling, kommenterar Elisabeth Skol, HR-direktör ManpowerGroup Sverige.

Lönen på andra plats

Helt oviktig är lönen ändå inte, men kommer först på andraplats och får högst prioritet av 16 procent av de svarande, medan 13 procent värderar trevliga kollegor mest av allt.

Möjligheten att påverka företagets inriktning (2 procent), chefen (4 procent) samt flexibla arbetstider (2 procent) hamnar längst ned på listan.

– Bristen på kompetens är en av de största utmaningarna för den svenska arbetsmarknaden. Naturligtvis är det viktigt att kunna erbjuda en attraktiv lön. Men landets arbetsgivare bör vara medvetna om att det krävs mer än så för att kunna attrahera och behålla rätt talanger i framtiden, säger Elisabeth Skol.

Vad är absolut viktigast för dig när du söker nytt jobb?

  • Intressanta och utvecklande arbetsuppgifter 35 %
  • Lönen 16 %
  • Trevliga kollegor 13 %
  • Att min arbetsgivare har goda värderingar 8 %
  • Att kunna arbeta helt eller delvis på distans 6 %
  • Känna att jag bidrar till samhället 5 %
  • Nära jobbet (slippa pendla) 5 %
  • Flexibla arbetstider 4 %
  • Chefen 4 %
  • Möjlighet att påverka företagets inriktning 2 %

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.