Ny bok: 9 steg för att bli en bättre chef

Ledarskap I boken ”Drömchef eller stressmakare” ger ledarcoachen Maria Gerlofson grundläggande råd och verktyg för ett hållbart ledarskap inom nio områden.

Ny bok: 9 steg för att bli en bättre chef

Råden handlar bland annat om att sätta ramar, kommunicera och ge feedback för att skapa utveckling snarare än negativ stress. Boken kopplar ihop forskning om det goda ledarskapet med vetenskapen om vad som förebygger stress och vad människor behöver för att vara produktiva, engagerade och kreativa på jobbet. I slutet av boken finns tester som visar vem som är en drömchef eller stressmakare.

Maria Gerlofson konstaterar att arbetslivet har blivit allt mer slimmat och effektiviserat, samtidigt som antalet sjukskrivning för utmattning och psykisk ohälsa ökat dramatiskt. Till alla chefsuppgifter som lagts till på senare år, har nu chefer även fått ett större ansvar för att skapa en bra psykosocial arbetsmiljö och förebygga stress hos sig själva och andra.

– Vill du vara en drömchef eller en stressmakare? De flesta chefer vill självklart inte göra så att medarbetarna blir utmattade. Samtidigt är det lätt hänt att bli en stressmakare, även om du har goda föresatser och vill väl, säger Maria Gerlofson.

Hon är journalist, ekonom, konsult och ledarcoach och har tidigare skrivit boken ”Mod – stå upp för dig själv” samt ”Coachboken” tillsammans med Anja Lindberg. Maria Gerlofson har länge arbetat med och skrivit om ledarskap och psykologi i flera tidningar och magasin. Sedan 2012 driver hon företaget Act and Grow, som utvecklar individer, grupper och chefer. Hon är också bokredaktör för tidningen Chef.

”Drömchef eller stressmakare” ges ut av Liber förslag den 13 februari.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.