Många chefer ”läser mellan raderna” i ett personligt brev

HR & Arbetsmiljö Enligt en kartläggning bland 1 000 chefer och HR-specialister som rekryterings- och bemanningsföretaget TNG genomfört, efterfrågar chefer i högre grad än HR ett personligt brev i en jobbansökan. Ett skäl är att de upplever att det personliga brevet ger en bättre bild av kandidaten.

Många chefer ”läser mellan raderna” i ett personligt brev
68 % av cheferna menar att de i ett personligt brev kan se vad kandidaten drivs och motiveras av.

I rapporten ”Mycket snack och lite verkstad – fördomsfri rekrytering i Sverige 2021″ presenterar TNG ett omfattande statistikunderlag, där det bland annat framkommer att 56 % av svenska chefer tycker att det är viktigt att ett personligt brev finns med i en jobbansökan. Bland HR-specialister är motsvarande siffra 44 %.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

En förklaring till resultatet kan ligga i att fler inom HR (42 %) än chefer (32 %) är oroliga att medvetet eller omedvetet påverkas av informationen som finns med i det personliga brevet. Till exempel om personen har småbarn eller fritidsintressen som särskiljer sig mycket.

Dessutom uppger 32 % av de chefer och vd:ar som deltog i undersökningen att de vill, och menar att de kan, läsa mellan raderna i ett personligt brev för att på så sätt få en bättre bild av kandidaten. Motsvarande siffra bland respondenter inom HR är 24 %.

Vidare menar 68 % av cheferna att de i ett personligt brev kan se vad kandidaten drivs och motiveras av. Medan 44 % efterfrågar ett personligt brev för att se hur bra kandidaten är på att uttrycka sig i skrift.

Trots att det personliga brevet av kartläggningen att döma är en vattendelare ser TNG:s vd Åsa Edman Källströmer, ändå en klar trend:

– Det är tydligt att medvetenheten om riskerna med det personliga brevet idag ökar bland chefer och HR-specialister i hela Sverige. Vi ser också att allt fler i offentlig sektor följer efter här, vilket är positivt. En förklaring kan vara att det idag finns betydligt mer effektiva – och fördomsfria – sätt att få tag i den information man traditionellt söker i ett personligt brev. Exempelvis genom att låta kandidaterna genomföra digitala screeningtester som objektivt bedömer olika färdigheter. Eller att be om en motivationstext för att utan omvägar få en inblick i vad kandidaten drivs och motiveras av, säger hon

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.