Handbok för ledare i kunskapsföretag

Läsvärt Pr-byrån Westander har släppt Ledarskapshandboken 2021. Handboken innehåller 180 praktiska tips om hur ledare i kunskapsföretag kan skapa förutsättningar för motivation hos medarbetare.

Handbok för ledare i kunskapsföretag
Foto: Adobe Stock

– I den här handboken hoppar vi över de långa resonemangen och går rakt på de handfasta tipsen. Läsaren ska bli bättre på att skapa motivation på jobbet, säger Birger Lycken, affärsområdeschef för Westander Kris och Ledarskap.

Ledarskapshandboken utgår från forskning som visar att medarbetare i kunskapsföretag motiveras av självstyrning, kompetens och samhörighet. Handboken innehåller konkreta tips om allt från värdegrund och återkoppling till snällhetskultur och nolltolerans mot gnäll.

– Som pr-byrå har vi goda kunskaper om hur kommunikation mellan människor fungerar. Våra ledarskapskonsulter hjälper chefer att skapa förutsättningar för medarbetarnas inre motivation, berättar Birger Lycken.

Westander utsågs till Bästa arbetsgivare av fackförbundet DIK, analysföretaget Regi och branschtidningen Resumé på Årets Byrå-galan 2020. De senaste tio åren har företaget vunnit fler kundundersökningar än någon annan svensk pr-byrå.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.