Hallå där Malin Eijde, ny chefredaktör för Vd-tidningen

Karriär Malin Eijde har arbetat på Vd-tidningen sedan ett drygt år, och är efterträdare till Anders Pauser som blir vd på heltid för Pauser Media.

Hallå där Malin Eijde, ny chefredaktör för Vd-tidningen
Foto: Peter Knutson

Grattis till tjänsten som ny chefredaktör för Vd-tidningen. Hur känns det?

Spännande! Stort och roligt att få leda en tidning som man tror på in i framtiden. Det är dessutom lite extra hedrande att få överta rodret från tidningens grundare, vår alldeles egen vd Anders Pauser.

Berätta, vem är du?

Jag är journalist med drygt 20 års erfarenhet av att jobba med allt från dagspress och nyhetsbyrå till vecko- och månadspress inom både feature och mer samhällsbetonad journalistik. Här på Vd-tidningen är det ju lite en blandning av mer djuplodande läsning i magasinet och lite snabbare puckar på webben, och det passar mig bra.

Du tar över en redaktion som blivit större den senaste tiden. Vad vill du åstadkomma med den?

Ett mål är att växa och nå fler läsare. Jag tror att det finns många vd:ar där ute som skulle tycka om det Vd-tidningen erbjuder, men som kanske inte vet att vi finns än. Man ska förstås alltid sträva efter att förbättra sig och utveckla innehållet. Men vi har också en välbesökt utbildnings- och konferensverksamhet som växer, och där jag tror att vi kan bli ännu större. Vi sände precis en nystartad digital kunskapsdag från vår studio till exempel, Vd & Personal, som blev väldigt uppskattad. Sådant ska bli roligt att fortsätta utveckla.

Slutligen, varför ska man fortsätta läsa Vd-tidningen?

Sverige är ett företagartätt land och att vara vd kan vara en ensam och tuff uppgift. Vd-tidningen strävar efter att alltid vara en källa till kunskap, hjälp och inspiration som står redo med verktygslådan i alla lägen. I takt med att vi blir en resursstarkare redaktion ska vi vässa oss ytterligare och satsa på riktigt bra kvalitet.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.