Företag har expanderat kraftigt under de senaste fem kvartalen

Aktuella begränsningar i försörjningskedjan och geopolitisk och ekonomisk instabilitet bromsar inte takten i digitala infrastrukturinvesteringar för de mest uppkopplade företagen, enligt en ny rapport.

Företag har expanderat kraftigt under de senaste fem kvartalen
Maria Sundvall

Stockholm anses vara den femte största marknaden i världen för interconnection-trafik inom telekommunikation, innehåll och digitala medier, hälsovård och biovetenskap, konsumenttjänster och industritjänster.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Den senaste Global Interconnection Index (GXI) 2023, en årlig marknadsundersökning som publiceras av Equinix, visar att de företag som är mest anslutna till ekosystem – de som är direkt anslutna till partners för att tillhandahålla sina egna digitala tjänster – har utökat sin digitala verksamhet mer under de senaste fem kvartalen än under de föregående fem åren. I genomsnitt ansluter sig företagen till tre gånger så många ekosystempartners och metropoler, vilket förbrukar mer än dubbelt så mycket bandbredd för sammankoppling.

När företag återuppfinner sig själva efter den globala pandemin har ekosystemtätheten blivit en katalysator för digital innovation, vilket fortsätter att driva på tillväxten av bandbredd för interconnection. Enligt GXI 2023 förväntas den globala bandbredden för interconnection nå 27 762+ terabit per sekund (Tbps) år 2025, vilket motsvarar en femårig årlig tillväxttakt (CAGR) på 40 procent. Det i sin tur motsvarar 110 zettabyte data som utbyts årligen, eller tillräckligt med bandbredd för att stödja över 50 miljoner autonoma bilar som var och en utbyter över 2 000 terabyte (TB) data per år. Den här prognostiserade tillväxten visar hur företag och organisationer omprövar sin verksamhet för att implementera framtidssäker infrastruktur på teknikplattformar.

– I dagens dynamiska miljö blir varje företag en digital leverantör. Det kräver en ny typ av digital infrastruktur som byggs upp på ett hållbart sätt genom att utnyttja ekosystem för att leverera sömlösa digitala upplevelser. De som har en digital först-strategi på plats, investerar i en robust, framtidsinriktad affärsmodell och kopplar upp sig mot rika ekosystem, kan skala, anpassa sig och växa sina affärer, kommenterar Steve Madden, vice vd för Digital Transformation & Segmentation på Equinix.

Ytterligare insikter från GXI 2023

• Den digitala tillväxten fortsätter: Bandbredden för interconnection beräknas fortsätta att växa med över 35 procent (CAGR) i alla regioner och större metropoler fram till 2025.

• Förflyttningen till kanten (edge) accelererar: Stockholm är unikt i EMEA med den största andelen kopplingar till affärspartners, drivet av vård och life sciences, grossist- och detaljhandel samt konsumenttjänster.

• Företagen blir digitala leverantörer: GXI 2023 förutspår att 90 procent av Fortune 500-företagen kommer att bli digitala leverantörer som både säljer och konsumerar digitala tjänster fram till 2025. 

• Den hållbara vägen till att blomstra digitalt: Alla industrier utnyttjar det digitala för att accelerera ESG-målen. 56 procent av IT-avdelningar i EMEA rapporterar att de bara kommer att arbeta med IT-partners som kan uppfylla viktiga koldioxidminskningsmål. GXI 2023 förutspår att energisektorn kommer att leda i digital tillväxttakt fram till 2025 när alla organisationer utforskar ett hållbart tillvägagångssätt för att bygga och utöka sin digitala närvaro.

Den hållbara vägen till digital framgång: Alla branscher utnyttjar digital teknik för att påskynda ESG-målen, där 65 procent av de globala IT-beslutsfattarna säger att de endast kommer att arbeta med IT-partners som kan uppfylla viktiga mål för minskade koldioxidutsläpp. GXI 2023 förutspår att energisektorn kommer att leda den digitala tillväxttakten fram till 2025, eftersom alla organisationer utforskar ett hållbart tillvägagångssätt för att bygga upp och utöka sin digitala närvaro.

– Företag i Sverige och över hela kontinenten fortsätter att hitta nya och innovativa sätt att koppla samman sig med sina kunder och partners, för att få en konkurrensfördel. Företag som har antagit en heltäckande digital strategi som en pelare för kärnverksamheten, som knyter an till och utnyttjar digitala plattformar med partners, ekosystem och kunder, framstår konsekvent som disruptiva marknadsledare, säger Maria Sundvall, vd för Equinix i Sverige.

Läs mer: Global Interconnection Index 2023

 

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.