Fastighetsveteran ny vd för Diös

På nytt jobb David Carlsson har utsetts till ny vd och koncernchef för Diös Fastigheter, med start den 1 januari 2025. Han tar över efter Knut Rost, som har varit vd sedan 2014 och kommer att stanna kvar i sin roll tills Carlsson tillträder.

Fastighetsveteran ny vd för Diös
David Carlsson, tillträdande vd och koncernchef för Diös. Foto: Diös

Diös är ett av de största fastighetsbolagen i norra Sverige, verksamt främst i Umeå, Sundsvall och Luleå, men även i städer som Gävle, Borlänge, och Östersund där huvudkontoret ligger. De har nu utsett David Carlsson till ny vd och koncernchef. Han kommer närmast från en position som vd för ett annat fastighetsbolag, Balticgruppen som är baserat i Umeå. Han har också haft ledande roller hos Akademiska Hus, inklusive som regiondirektör för norra och Uppsala-regionen.

David Carlsson har en stark bakgrund inom fastighetsförvaltning och utveckling, vilket förväntas vara värdefullt för Diös framtida tillväxt och strategi.

– David har lång erfarenhet från ledande positioner inom fastighetsbranschen och har ett väldigt gott rykte, säger Bob Persson, styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande. Han känner väl till många av våra städer i norra Sverige och har ett gediget kontaktnät inom både kommun och näringsliv. Vi är övertygade om att David är rätt person att leda Diös fortsatta utveckling under den tillväxtresa norra Sverige står inför.

Vill utveckla norrländska städer

David Carlsson kommenterar sitt nya uppdrag med att han ser fram emot att med Diös resurser och förmågor få bidra till Norrlandsstädernas tillväxt utifrån respektive stads styrkor.

– Jag är både tacksam och stolt för det förtroende och den möjlighet styrelsen ger mig att som vd leda Diös fortsatta tillväxtresa. Det är ett företag med en stark marknadsposition och ett gott varumärke som jag tillsammans med mina nya medarbetare kommer att fortsätta förädla, säger David Carlsson.

Han efterträder Knut Rost, som har varit vd sedan 2014 och kommer att stanna kvar i sin roll tills Carlsson tillträder.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.