Dells nya vd: ”Mitt fokus ligger alltid hos våra kunder”

På nytt jobb Niklas Jakobsson blir 1 mars ny Sverige-vd för IT-företaget Dell.
– Förväntningarna på vad generativ AI kan göra är enorma men du behöver ha en tydlig plan för vad du vill uppnå, säger han.

Dells nya vd: ”Mitt fokus ligger alltid hos våra kunder”
Foto: Dell

Niklas har arbetat på Dell sedan december 2019 och har ansvarat för företagets affärsområde riktat mot offentlig sektor. Tidigare har han haft ledande positioner på olika internationella företag i IT-branschen som Axiomatics, CA Technologies och Sun Microsystems.

Grattis till nya jobbet. Hur känns det att ta det här steget?

Tack! Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få möjligheten att leda Dell Sverige framåt och jag är både förväntansfull och ödmjuk inför de möjligheter och utmaningar som ligger framför oss. Att leda dessa fantastiska människor är ett privilegium och jag kan knappt vänta på vad vi kommer uppnå framöver tillsammans med våra kunder och partners.

Var kommer du att lägga ditt fokus framöver som vd för Dell Sverige?

Mitt fokus ligger alltid hos våra kunder och hur vi tillsammans med våra partners kan erbjuda konkurrenskraftiga tekniska lösningar i absoluta toppklass. I den värld vi lever i i dag är AI och den utveckling som det innebär något som knappast undgått någon. Därför ser jag att arbetet med att skapa rätt förutsättningar för att fortsätta vässa våra erbjudanden med hjälp av AI som en självklar väg framåt.

Vilka utmaningar ser du för branschen framöver?

Låt mig säga som Michael Dell säger, om du inte redan börjat implementera AI i din organisation är du redan steget efter. Förväntningarna på vad generativ AI kan göra är enorma men du behöver ha en tydlig plan för vad du vill uppnå. Vi genomförde nyligen en undersökning där 76 procent av IT-chefer angav att generativ AI kommer att vara avgörande och omvälvande för hela deras organisation framöver. Men där ligger också utmaningen. Vad din organisation kan uppnå med AI beror helt på den data du har tillgång till och vilka möjligheter du har att utnyttja den till fullo. Att hitta, hantera och skydda din data är inte helt enkelt och i och med AI-revolutionen bör detta vara högt upp på agendan för många företag.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.