De fick utmärkelsen Årets VD

Ledarskap Utmärkelsen Årets VD har nu delats ut. Vinnare i kategorin stora företag är Ola Serneke, Serneke Group AB. Årets VD i kategorin mellanstora företag är Katarina Sjögren Petrini, Ticket Leisure Travel AB. I kategorin små företag vann Katarina Walter, Antrop AB. Priset till Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Joachim Lindström, Ideal of Sweden AB.

De fick utmärkelsen Årets VD

Utmärkelsen Årets VD, som arrangeras av ledarskapssajten Motivation.se, syftar till att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

– Vi behöver ledstjärnor att ta rygg på och alla årets vinnare är fantastiska förebilder för ett hållbart och gott ledarskap, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på Motivation.se.

Juryns motiveringar:

Stora företag:

Ola Serneke, Serneke Group AB

Juryns motivering: 

”Genom ett ledarskap som får människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål har Årets VD i kategorin stora företag lyckats förmå en snabbt växande verksamhet att uppnå imponerande resultat och överträffa högt ställda förväntningar.

Med sin starka personlighet och tro på hjärta och engagemang avspeglar pristagaren företagets kärnvärden, på ett sätt som har blivit vägledande och inspirerande för alla medarbetare.

Årets VD har visat att ett ungt företag med en enhetlig värdegrund kan nå oanade höjder – och samtidigt ta ett aktivt ansvar för samhällsutvecklingen.” 

Mellanstora företag:

Katarina Sjögren Petrini, Ticket Leisure Travel AB

Juryns motivering:

”Med en tillgänglig och engagerande ledarstil har Årets VD mellanstora företag skapat en företagskultur där tillit och utvecklingsmöjligheter får medarbetaren att vilja prestera på topp. 

I en föränderlig och instabil bransch där många aktörer tvingas kämpa för sin överlevnad har pristagaren genom ett målfokuserat och strategiskt ledarskap lyckats navigera företaget mot resultat. Årets VD har visat att en engagerad och kunnig ledare kan vända tuffa utmaningar till möjligheter, nytänkande och framgång.”

Små företag:

Katarina Walter, Antrop AB

Juryns motivering:

”Genom ett tydligt och inlyssnande ledarskap som bygger på öppenhet och tillit har Årets VD i kategorin små företag uppnått imponerande resultat under flera år.

Med sin ambition att kombinera god tillväxt med ett starkt fokus på hållbarhet har pristagaren fått med sig sina medarbetare på en framgångsresa som kräver mod men inger hopp om en bättre värld.

För Årets VD är det inte lönsamheten som står i centrum, utan visionen om ett samhälle som vi med stolthet kan överlämna åt kommande generationer.”

Årets Unga VD:

Joachim Lindström, Ideal of Sweden AB

Juryns motivering:

”Genom ett ledarskap som uppmuntrar till eget ansvar – och uppmanar medarbetarna att våga misslyckas på vägen mot nästa framgång – har Årets Unga VD fått sitt företag att växa med raketfart.

Med ett starkt resultatfokus och en ständig strävan efter att utveckla erbjudandet och expandera till nya marknader har pristagaren visat hur högt man kan sikta, om man bara har tillräckligt med passion, mod och framtidstro.

Årets Unga VD har med stor framgång tagit sig an en hårt konkurrensutsatt marknad – och det är ändå bara början.”

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.