Årets vd: ”Jag fokuserar inte bara på siffror”

Utmärkelse Torbjörn Eriksson, vd för Worklife Group, har fått pris för bästa vd i klassen mellanstora bolag.

Årets vd: ”Jag fokuserar inte bara på siffror”

Grattis, vad betyder ett sånt här pris?

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Jag ser det som ett pris som uppmärksammar själva idén med att få ihop det mänskliga, det ekonomiska och det planetära i en verksamhet. Hela min idé är att vi skapar arbetsplatser där vi ska ta vara på alla våra stakeholders. Det här priset är ett erkännande av att det arbetet är viktigt.

Du är ”varm”, står det i motiveringen. Vad tror du att de menar?

– Haha, jag fokuserar inte bara på siffror i mitt ledarskap, utan jag försöker inkludera även medarbetarnas behov i det som är mitt ansvar. Jag har omsorg både om människor och resultat. Det tror jag är vad som åsyftas.

Hur jobbar du med din företagskultur?

–Kultur är ett extremt sammansatt begrepp som berättar om hur man blir en hjälte och när blir man bestraffad. Kulturen beskriver överenskommelser, processer, ledarskap, självledarskap… Alla dessa saker tillsammans blir kulturen, och man behöver titta på att jobba med alla pusselbitar för att skapa den kultur man vill ha.

Och hur jobbar du rent praktiskt med detta?

– Vi jobbar med att utveckla individens självledarskap, hur man leder andra och hur man driver trygga och effektiva team. Bland annat har alla en individuell coach i organisationen för att få stöd i att utveckla sitt självledarskap, men också för att föra en dialog kring hälsa och välmående. Det är en hel palett vi jobbar med.

Vad är dina bästa råd till andra vd:ar?

– Ska jag ge ett råd till andra ledare så är det först och främst att förstå mer om sig själv. Ju mer medveten du blir om dig själv, desto mer autentiskt blir ditt ledarskap. Ett sätt att förstå sig själv är att ställa frågor kring hur man uppfattas på ett djupare plan. Fråga dina kollegor – både dem du leder och de som sitter i styrelsen – och be uppriktigt och regelbundet om feedback.

– Ett annat råd är att tänka ”både och”. Både värme och omsorg och resultat samtidigt. Det ger motiverade medarbetare som vill göra sitt bästa för att nå gemensamma mål.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.