Anne-Charlotte Holmlöv ny vd på Consupedia

På nytt jobb Anne-Charlotte Holmlöv tillträder som vd på Consupedia. Hon kommer närmast från Amberry och efterträder Roberto Rufo Gonzalez som ska fortsätta inom företaget med att bland annat fördjupa forskningssamarbeten.

Anne-Charlotte Holmlöv ny vd på Consupedia
Anne-Charlotte Holmlöv. Foto: Consupedia

Anne-Charlotte Holmlöv är legitimerad dietist och har lång erfarenhet av företag inom branschen för mat och hälsa. 2021 grundade hon Amberry tillsammans med Emily Grabe och tidigare har hon arbetat på Nestlé health science, Novartis och Foodoki.

Consupedia är en databas för hållbarhetsinformation om livsmedel som visar hur de påverkar miljö, hälsa och social rättvisa.

– I dag vet alla att vi måste ställa om, så är det bara. Jag kommer in i en spännande fas där vi skalar upp och expanderar för att göra storskalig nytta på alla nivåer i hela samhället, säger Anne-Charlotte Holmlöv.

Roberto Rufo Gonzalez som lämnar över vd-rollen ska nu fortsätta inom företaget och fokusera på att bygga en starkare produkt och fördjupa Consupedias forskningssamarbeten.

– De senaste sju åren har jag ägnat mitt liv åt att skapa transparens i livsmedelssystemet, och mitt engagemang i Consupedia är större än någonsin. Att jag nu får mer tid till att kontemplera, uppfinna, forska och utveckla Consupedia känns fantastiskt, säger Roberto Rufo Gonzalez.

Anne-Charlotte Holmlöv tillträder den 11 september.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.