Ville Kangasmuukko Nordström tar över som vd för Outnorth

På nytt jobb Outnorth har utsett Ville Kangasmuukko Nordström som sin nya vd. Han kommer från motsvarande position på Bubbleroom och kommer att tillträda sin nya befattning den första januari 2024.

Ville Kangasmuukko Nordström tar över som vd för Outnorth

Nätbutiken Outnorth är en av Sveriges största e-hanldare inom friluftsliv. Ville Kangasmuukko Nordström är en erfaren ledare inom e-handel och han kliver in som vd med målet att utveckla företaget.

– I takt med att intresset för natur- och friluftsliv ökar i samhället, så är Outnorth väl positionerade med ett konkurrenskraftigt erbjudande inom denna nisch. Dessutom har de en stark och naturlig inriktning på hållbarhet samt en vision om att inspirera fler människor att vistas utomhus, vilket jag verkligen uppskattar. Jag är redan en trogen kund, nu ser jag fram emot att lära känna bolaget på insidan och framför allt att få träffa mina nya kollegor i januari, säger Ville Kangasmuukko Nordström i ett pressmeddelande.

Han är utbildad civilekonom och jobbar i dag som vd för Bubbleroom. Han har tidigare haft olika roller på H&M, inklusive digital inom affärsutveckling och expansion.

Erfaren och positiv

Rekryteringen av Ville Kangasmuukko Nordström välkomnas av företaget, och han förväntas ge en positiv inverkan på företagets tillväxt och lönsamhet.

– Ville står för ett starkt och positivt ledarskap, och vet vad som krävs för att navigera framgångsrikt i en konkurrensutsatt bransch där tillväxt och lönsamhet ständigt ska balanseras. Hans djupa kunskap och långa erfarenhet inom e-handel kommer att vara av stor betydelse framåt för att förverkliga Outnorths höga ambitioner om expansion och utveckling, kommenterar Cato Broberg, styrelseordförande i Outnorth och vd för ägarbolaget Egmonts e-handelsområde.

Under övergångsperioden kommer Erlend Futsaeter, Senior Director på Egmont E-commerce, att agera tillförordnad VD för Outnorth.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.