Svevia Norge AS får ny vd i Thomas Lundström

Svevias dotterbolag i Norge har fått ny vd. Thomas Lundström tog den första november över efter Lars Reitan som lämnat efter drygt tio år på posten.

Svevia Norge AS får ny vd i Thomas Lundström

Han har en bakgrund som civilekonom och har tidigare innehaft flera ledande positioner, bland annat som distriktschef och projektchef för Mesta AS, som är en aktör inom infrastrukturbranschen. Hans erfarenhet sträcker sig således över olika ledande roller i bygg- och anläggningssektorn, specifikt inom infrastruktur. I dagsläget ser han fram emot att fortsätta utveckla Svevia Norges position på marknaden genom att öka deras marknadsandelar och konkurrenskraft.

– Fokus kommer att ligga på att utveckla driftaffären med smarta lösningar som kan möta de utmaningar som finns inom klimat och miljö, säger Thomas Lundström i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att vägunderhållsmarknaden ser lite olika ut i Norge och Sverige framförallt i hur den är fördelad mellan olika kundsegment, men att det operativa arbetet är detsamma.

– Det handlar om att göra vägarna säkra och framkomliga och arbeta för en långsiktigt robust infrastruktur. Precis som i Sverige är stora delar av det mindre vägnätet eftersatt. Förhoppningen är att i samarbete med kunder, samarbetspartners, medarbetare och Svevia AB, kunna ta fram innovativa och samhällsnyttiga åtgärder för att minska eftersläpningen på de norska vägarna, kommenterar han sin uppgift som vd.

Kunskap och erfarenhet

Svevia Norge AS grundades 2011 och har sedan dess vuxit och blivit en stor spelare inom drift och underhåll i Norge. För närvarande har de 13 avtal för underhåll med sammanlagt 115 anställda. Olle Öberg, divisionschef Drift, Svevia AB, kommenterar utnämningen av Thomas Lundström med att han har mycket kunskap om och erfarenhet av den norska drift- och underhållsmarknaden, och att hans kompetens inom norska underhållskontrakt är värdefull.

– Han har också en mångårig erfarenhet av framgångsrikt ledarskap vilket gör att jag verkligen ser fram emot att samarbeta med Thomas Lundström som vd för vårt norska dotterbolag, kommenterar Olle Öberg.

Thomas Lundström har sin placering i Bodö och tillträdde vd-posten den första november.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.