Nicholas Pettersson ny vd för Willys

På nytt jobb Nicholas Pettersson tar över efter Thomas Evertsson som vd för Willys efter årsskiftet. Han har arbetat i nästan 20 år i Axfoodkoncernen, senast som vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab.

Nicholas Pettersson ny vd för Willys
Nicholas Pettersson och Thomas Evertsson.

Matvarukedjan Willys får ny ledare den 1 februari 2024 – men det är ingen främling för Axfoodkoncernen som tar över rodret. Nicholas Pettersson är nuvarande vd för Dagab, en post han har haft sedan 2014. Han har arbetat sammanlagt nästan 20 år inom koncernen.

Hans företrädare Thomas Evertsson kan stoltsera med nästan 16 år inom samma koncern när han nu avslutar sitt uppdrag.

– Efter att ha lett Willys på ett fantastiskt sätt har jag full respekt för att Thomas Evertsson nu väljer att under ordnade former runda av sin operativa karriär efter årsskiftet. Jag är väldigt glad över att Nicholas Pettersson är den som kommer att axla rollen efter Thomas. Nicholas breda erfarenhet från dagligvaruhandeln och nuvarande roll i Dagab innebär att han har helt rätt erfarenhet för uppdraget. Nicholas är dessutom en mycket uppskattad ledare, med kunder, medarbetare och affären i fokus, säger Klas Balkow, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Pettersson uttrycker sin entusiasm inför sin nya roll.

– Att tillsammans med det otroligt duktiga teamet på Willys få möjlighet att fortsätta utveckla Willys starka position med Sveriges billigaste matkasse är en uppgift som jag ser mycket fram emot, säger han i samma pressmeddelande.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.