Marie Fossum Strannegård är ny vd för AxSol

Marie Fossum Strannegård är ny vd för AxSol. Hon tog i september över efter Johan Bergström, som lett energibolaget sedan starten 2020.

Marie Fossum Strannegård är ny vd för AxSol
Marie Fossum Strannegård.

Hon kommer närmast från rollen som vd för forskningsinstitutet IVL Svenska Miljöinstitutet. Dessförinnan var hon partner på revisionsbyrån EY och innan dess hade hon olika ledande befattningar på Ericsson, Fortum och Capgemini. I pressmeddelandet från AxSol beskrivs hennes olika befattningar som i ”gränslandet mellan energi, teknologi och affärsutveckling”.

Nu blir det i alla fall solenergi som gäller. AxSol, grundat av Axel Johnson, är majoritetsägare i bolag som Solkompaniet och EnergiEngagemang.

– Jag ser mycket fram emot att återvända till energiområdet. AxSol har ambition att driva utveckling, och jag är glad att bli en del av detta, säger Marie Fossum Strannegård i en presskommentar.

– Det gäller i synnerhet solenergin som är det snabbast växande energislaget i EU och som står på tröskeln till genombrott i Sverige – en utveckling som AxSol har ambitionen att driv.

Thomas Ekman, styrelseordförande AxSol, kommenterar också utnämningen:

– Utifrån den position vi byggt upp under Johans ledning och med våra höga och långsiktiga ambitioner är jag övertygad om att Marie, tillsammans med AxSol-teamet och våra bolag, kommer att ta steget från ett lovande till ett ledande solenergibolag. Vi vill driva utvecklingen på de nordiska marknaderna och växa solenergi till ett betydande ben inom Axel Johnson.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.