Prisad ung ledare med ”otrolig energi”

Ledarskap Utmärkelsen Guldhuset som går till en ung ledare inom samhällsbyggnadssektorn har utdelats till Petter Bengtsson vd på konsultbolaget Zynka BIM. Han premieras bland annat för sin otroliga energi och framåtdriv, liksom förmågan att se både människor och bolagets affär. 

Prisad ung ledare med ”otrolig energi”

Petter Bengtsson började arbeta i Zynka BIM som VDC-ingenjör 2015, sedan dess har han avancerat snabbt i företaget och är sedan 2017 vd i bolaget, endast 29 år gammal.

Han menar att hemligheten bakom hans framgångar är engagemang och vision.

– Ska du lyckas som ledare så måste du hitta din egen inre vision och sedan lyckas förmedla den till de personer som du leder. Det är också otroligt viktig att bygga en kultur med tydliga värderingar – om det inte funkar så är du körd, säger Petter Bengtsson.

Han ser en enorm potential till förbättring av hur vi bygger och förvaltar fastigheter i Sverige idag. Och det är där han hittar sin egen drivkraft som ledare. De senaste åren har han bland annat varit drivande i att etablera begreppet FIM med fokus på innovativa digitala lösningar inom förvaltning.

Juryns motivering

”Petter är besjälad av hållbarhet och vill med digital teknik förändra och effektivisera processerna inom samhällsbyggnad. Med innovationsförmåga och entreprenörskap målar han visionerna som skapar engagemang hos medarbetare och kunder. Hans ledarskap bygger en kultur som tar tillvara medarbetarnas önskan att bidra till något stort och viktigt för branschens utveckling och får dem att växa och utveckla sina drivkrafter.

”Har vi roligt så blir bra grejer gjorda” är Petters motto.

Priset delas ut av CMB (Centre for Management of the Built Environment) i samarbete med Byggherrarna, tidningen Byggindustrin, Fastighetsägarna, Svenska Teknik & Designföretagen och Sveriges Byggindustrier. CMB bildades 1998 som ett långsiktigt samarbete mellan Chalmers tekniska högskola och den svenska samhällsbyggnadssektorn.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.