Petra Karlsson Ekström blir vd på Öbo

På nytt jobb Ny vd på Örebro Bostäder är Petra Karlsson Ekström. Hon efterträder Ulf Rohlén som går i pension.

Petra Karlsson Ekström blir vd på Öbo
Petra Karlsson Ekström. Foto: Öbo

Örebro Bostäders (Öbo) nya vd kommer närmast från vd-posten på det allmännyttiga fastighetsbolaget Förvaltaren i Sundbyberg och dessförinnan var hon fastighets- och utvecklingschef på Södertäljes allmännytta Telge Hovsjö.

– Jag har följt Örebro Bostäder på håll som branschkollega och är så glad, hedrad och tacksam att få överta vd-rollen i det här fina och välskötta bolaget, säger Petra Karlsson Ekström i ett pressmeddelande.

Tidigare i sin karriär har hon arbetat som projektledare, lokalstrateg och ekonomichef. I grunden har hon en civilekonomexamen med inriktning affärsekonomi och en rad ledarskapsutbildningar.

Nu ser hon fram emot att lära känna medarbetarna och staden, samt fortsätta utvecklingen med Öbo:s hållbarhetsarbete. Fastighetsbolaget har cirka 460 anställda och drygt 22 000 lägenheter i beståndet.

”Stark drivkraft”

Enligt Öbo har Petra Karlsson Ekström i sina tidigare roller nått goda finansiella resultat samt höga index inom både kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet.

– Vi tror att Petra blir en stark drivkraft framåt i arbetet att tillsammans med andra fortsätta utveckla ett attraktivt Örebro där människor trivs, vill bo och verka. För det fokuserade arbetet framåt kring en balanserad ekonomi, nöjda hyresgäster och medarbetare är vi övertygade om att Petra är helt rätt person för uppdraget, säger Mats Sjöström, styrelseordförande för Öbo.

Petra Karlsson Ekström tillträder 19 augusti och efterträder Ulf Rohlén som går i pension efter 15 år som Öbo:s vd.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.