Nya vd:n ska hålla trivseln uppe i Malmös stadskärna

På nytt jobb Samarbetsorganisation för en levande stadskärna i Malmö, Malmö Citysamverkan, får i sommar ny vd i Eva Loubani.
– Jag har förståelse för handlarnas erfarenheter, säger Loubani, som tidigare själv har varit butikschef.

Nya vd:n ska hålla trivseln uppe i Malmös stadskärna
Eva Loubani tar över rodret i Malmö Citysamverkan.

Eva Loubani kommer närmast från rollen som sales manager för Randstad Sweden, och har tidigare haft olika butiksarbeten och arbetat inom B2B i olika roller runt varumärkesbyggande, mångfald på arbetsmarknaden et cetera.

När hon nu kliver in som vd för Malmö Citysamverkan efterträder hon en riktig veteran, Pia Sandin, som haft posten i 19 år. Eva Loubani beskriver sig som en yrkesperson som har mycket erfarenhet av samarbeten med syfte att sammanföra olika intressenter mot gemensamma mål.

–Jag har haft förmånen att bygga strategier som jag därefter kunnat verkställa i samarbete med kollegor och partners runtom i landet, säger hon om sin bakgrund.

Malmö Citysamverkan ägs av Malmö stad samt olika fastighetsägare, butiker och restauranger och har till uppdrag att skapa samarbete för att skapa och bibehålla en attraktiv och levande stadskärna”.

– Mitt uppdrag på Malmö Citysamverkan handlar till stor del om att både strategiskt och operativt hitta nya samverkansformer med målet att Malmö City alltid når sin fulla potential. Givetvis är mina erfarenheter och engagemang inom mångfald och inkludering ett viktigt område av stor relevans när vi erbjuder både trivsel och attraktivitet av vår stadskärna, säga Eva Loubani.

Jag har dessutom förståelse för handlarnas möjligheter och utmaningar i och med att jag själv i flera år varit butikschef i en citybutik. Min ambition är att min breda yrkesbakgrund kan tillföra nya perspektiv och metoder i samverkan med Malmös drivkrafter.

Vad är din vision för Malmö Citysamverkan och hur planerar du att realisera den?

– Malmö Citysamverkans vision är ’Malmö City – för alla att älska och återuppleva’. Att kunna erbjuda ett city som alla älskar och vill återuppleva går helt i linje med min personliga vision för Malmös stadskärna. Jag vill att Malmö city är den naturliga mötesplatsen för Malmös alla invånare och en attraktionskraft för våra besökare.

Vilka utmaningar ser du för dig som vd framöver?

– Jag får ett gediget stöd från både styrelse och befintlig vd, Pia Sandin. Dessutom kliver jag in i en organisation med kompetenta medarbetare. Utmaningar är svåra att förutse i detta skede – just nu ser jag stora möjligheter och får helt enkelt hantera utmaningar allt eftersom de dyker upp, avslutar Eva Loubani.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.