nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Hélène Barnekow och Nina Pettersson

Ny bok om det värdebaserade ledarskapet

Hélène Barnekow, vd för Microsoft Sverige, debuterar nu som författare med boken ”Re:start – Det värdebaserade ledarskapet i en föränderlig värld”. Här delar hon med sig av sina erfarenheter av att driva förändring i stora etablerade organisationer.

– Jag tror på att göra. Att som ledare hela tiden, varje dag, visa i handling åt vilket håll du vill att organisationen ska röra sig, säger Hélène Barnekow.

I boken ger hon sin bild av vad om krävs för att kunna skapa en rörelse mot en mer anpassningsbar, kommunikativ och innovativ kultur. Att gå från ett tvådimensionellt ledarskap till ett tredimensionellt.

Läs mer: Många önskar en mänskligare chef

Boken vänder sig till ledare och andra som ser behovet av en mer djupgående förändring internt, som ser att man inte kan fortsätta att ”göra som man alltid gjort” utan att det krävs mer än så – det krävs en re:start. Gamla beteenden behöver ifrågasättas, gamla strukturer rivas och normer brytas.

Hélène Barnekow är vd för Microsoft Sverige med många års erfarenhet av ledarskap inom it, mobil, och telekom, tidigare bland annat vd för Telia Sverige. Hon har uppmärksammats för sin passion för kunder, teknik, mänskligt beteende och är en övertygad anhängare av att hållbar förändring kommer från ett stabilt och äkta ledarskap.

Läs mer: Konsten att utveckla ett hållbart ledarskap

Boken har hon skrivit tillsammans med journalisten Nina Pettersson som har mångårig erfarenhet av att hjälpa ledare, entreprenörer, forskare och andra att nå ut med viktiga budskap.

Boken ges ut av bokförlaget Liber.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Akta dig för chefer som skriker åt sina barn

Krönika

Brukar du notera hur människor behandlar, pratar med eller pratar om, sina barn? Det kan vara en god indikation på med vilket anslag de också bemöter, eller kommer att bemöta, sina medarbetare. Föräldraskap är intimt förknippat med ledarskap. Föräldraskap ÄR i många dimensioner ledarskap. Skillnaden ligger kanske i att i föräldraskapet lägger man oftare bort […]

Digitalisering suddar ut gräns mellan arbete och familjeliv

I en ny studie som forskare vid tre svenska universitet gjort visas att den ökade användningen av digital teknik på ett grundläggande sätt påverkat organisering av arbete och i förlängningen även arbetsförhållanden i dagens arbetsliv. Utvecklingen har bidragit till att tidigare tydliga gränser mellan arbete och övrigt liv suddats ut.

5 tips till en ny chef

Med chefsrollen följer många nya uppgifter och nya utmaningar att bita i. It-företaget Flex Applications har sammanställt 5 tips till en ny chef.

Mejl – elak tidstjuv eller viktig kommunikationskanal?

Mejl är ett kommunikationsverktyg som alla vd:ar använder på olika sätt. Men det gäller att hantera mejlen på rätt sätt så att man inte drunknar i sin mejlbox. Att införa en mejlpolicy i företaget kan vara ett bra sätt att få ordning på torpet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här