Ny bok om det värdebaserade ledarskapet

Ledarskap Hélène Barnekow, vd för Microsoft Sverige, debuterar nu som författare med boken ”Re:start – Det värdebaserade ledarskapet i en föränderlig värld”. Här delar hon med sig av sina erfarenheter av att driva förändring i stora etablerade organisationer.

Ny bok om det värdebaserade ledarskapet

– Jag tror på att göra. Att som ledare hela tiden, varje dag, visa i handling åt vilket håll du vill att organisationen ska röra sig, säger Hélène Barnekow.

I boken ger hon sin bild av vad om krävs för att kunna skapa en rörelse mot en mer anpassningsbar, kommunikativ och innovativ kultur. Att gå från ett tvådimensionellt ledarskap till ett tredimensionellt.

Läs mer: Många önskar en mänskligare chef

Boken vänder sig till ledare och andra som ser behovet av en mer djupgående förändring internt, som ser att man inte kan fortsätta att ”göra som man alltid gjort” utan att det krävs mer än så – det krävs en re:start. Gamla beteenden behöver ifrågasättas, gamla strukturer rivas och normer brytas.

Hélène Barnekow är vd för Microsoft Sverige med många års erfarenhet av ledarskap inom it, mobil, och telekom, tidigare bland annat vd för Telia Sverige. Hon har uppmärksammats för sin passion för kunder, teknik, mänskligt beteende och är en övertygad anhängare av att hållbar förändring kommer från ett stabilt och äkta ledarskap.

Läs mer: Konsten att utveckla ett hållbart ledarskap

Boken har hon skrivit tillsammans med journalisten Nina Pettersson som har mångårig erfarenhet av att hjälpa ledare, entreprenörer, forskare och andra att nå ut med viktiga budskap.

Boken ges ut av bokförlaget Liber.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.