Konsten att utveckla ett hållbart ledarskap

Ledarskap Managementkonsulten Michael Wolde har skrivit boken ”Proaktivt ledarskap” som handlar om konsten att utveckla ett långsiktigt effektivt och hållbart ledarskap.

Konsten att utveckla ett hållbart ledarskap

– Idén till boken kom en kväll på ett hotellrum efter en genomförd heldagskurs i ämnet, Att leda utan att vara chef. Det började med tanken att skapa en vägbeskrivning till att bli en bra ledare. En beskrivning utifrån mina egna samlade erfarenheter i ämnet ledarskap och skillnaden mellan att vara chef och att vara en god ledare, säger Michael Wolde.

För honom handlar ett gott ledarskap om självkännedom och att kunna skapa och upprätthålla relationer, oavsett om det är i arbetsrollen eller privat.

Läs mer: Ny modell för hållbart ledarskap

– Allt ledarskap börjar med oss själva och vår förmåga att kunna leda oss själva. Jag förklarar med tydliga exempel sambandet mellan vår egen personliga utveckling och vårt ledarskap. Jag är stolt över att kunna göra det jag talar om i praktiken, det är således inte bara vackra ord.

Med boken vänder han sig till alla som vill växa i sin egen roll och utvecklas i sitt ledarskap både hemma och på jobbet.

Läs mer: 9 vägar till ett hållbart ledarskap

Boken ges ut av Mindboozt Publications.

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.