nr-logo

Strategisk nytta för varje vd.

Foto: Adobe Stock

Konsten att utveckla ett hållbart ledarskap

Managementkonsulten Michael Wolde har skrivit boken ”Proaktivt ledarskap” som handlar om konsten att utveckla ett långsiktigt effektivt och hållbart ledarskap.

– Idén till boken kom en kväll på ett hotellrum efter en genomförd heldagskurs i ämnet, Att leda utan att vara chef. Det började med tanken att skapa en vägbeskrivning till att bli en bra ledare. En beskrivning utifrån mina egna samlade erfarenheter i ämnet ledarskap och skillnaden mellan att vara chef och att vara en god ledare, säger Michael Wolde.

För honom handlar ett gott ledarskap om självkännedom och att kunna skapa och upprätthålla relationer, oavsett om det är i arbetsrollen eller privat. 

Läs mer: Ny modell för hållbart ledarskap

– Allt ledarskap börjar med oss själva och vår förmåga att kunna leda oss själva. Jag förklarar med tydliga exempel sambandet mellan vår egen personliga utveckling och vårt ledarskap. Jag är stolt över att kunna göra det jag talar om i praktiken, det är således inte bara vackra ord.

Med boken vänder han sig till alla som vill växa i sin egen roll och utvecklas i sitt ledarskap både hemma och på jobbet. 

Läs mer: 9 vägar till ett hållbart ledarskap

Boken ges ut av Mindboozt Publications.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Akta dig för chefer som skriker åt sina barn

Krönika

Brukar du notera hur människor behandlar, pratar med eller pratar om, sina barn? Det kan vara en god indikation på med vilket anslag de också bemöter, eller kommer att bemöta, sina medarbetare. Föräldraskap är intimt förknippat med ledarskap. Föräldraskap ÄR i många dimensioner ledarskap. Skillnaden ligger kanske i att i föräldraskapet lägger man oftare bort […]

Digitalisering suddar ut gräns mellan arbete och familjeliv

I en ny studie som forskare vid tre svenska universitet gjort visas att den ökade användningen av digital teknik på ett grundläggande sätt påverkat organisering av arbete och i förlängningen även arbetsförhållanden i dagens arbetsliv. Utvecklingen har bidragit till att tidigare tydliga gränser mellan arbete och övrigt liv suddats ut.

5 tips till en ny chef

Med chefsrollen följer många nya uppgifter och nya utmaningar att bita i. It-företaget Flex Applications har sammanställt 5 tips till en ny chef.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vd-tidningens nyhetsbrev är helt gratis. Anmäl dig här