Lämnar vd-posten på Academic Work: ”Vet inte vad nästa steg är”

Karriär Peter Knutsson Frejd har sagt upp sig som vd på Academic Work. Vad han ska göra när han lämnat över till sin efterträdare Louise Bagewitz är ännu oklart.
– Jag för en hel del dialoger, men ska tillåta mig att landa i mina tankar och funderingar, säger Peter Knutsson Frejd.

Lämnar vd-posten på Academic Work: ”Vet inte vad nästa steg är”
Peter Knutsson Frejd. Foto: pressbild

Academic Works vd Peter Knutsson Frejd har lämnat över stafettpinnen till Louise Bagewitz som kommer från systerbolaget Crowd Collective. Han har jobbat för företaget i 18 år och tycker det är spännande att inte ha helt klart för sig vad som står på tur.

– Jag har ju kanske gjort det här lite okonventionellt, man kanske ska ha ett nytt uppdrag innan man slutar sitt andra, men det var så här jag ville göra det och det känns väldigt roligt, säger han till Vd-tidningen.

Lång tjänstgöring

Peter Knutsson Frejd började på Academic Work 2005 som försäljningsansvarig. Han byggde upp en kundbas och gick efter några år vidare som gruppchef. Han har sedan haft flera olika roller inom företaget och jobbat på olika orter. Vd-rollen tog han på sig 2020 mitt under brinnande pandemi och efter att företaget drabbats av flera uppsägningar.

– Jag är oerhört tacksam för alla möjligheter jag fått under de här åren, men all good things have an end. Jag har funderat en period och nu kändes det rätt och spännande, för min egen utvecklings skull.

Vad vill du göra härnäst?

– Jag funderar och har träffat jättemånga spännande personer och företag, så jag är väl i sökarfasen för vad som är nästa steg i karriären.

Skulle du kunna ta dig an en vd-roll igen?

– Absolut. Det är flera saker i ett vd-skap som jag tycker är jättespännande, säger han och nämner två saker som motiverar honom särskilt:

– Ledarskapet tycker jag är jättestimulerande, men också att ha ett P&L-ansvar (profit and loss). Jag vill ju att mitt nästa uppdrag ska lära mig nya saker och hamna i en ny kontext, men samtidigt vill jag kunna bidra med alla de erfarenheter och kompetenser som jag har fått med mig under alla de här åren.

Peter Knutsson Frejd tar ett långsamt farväl av Academic Work medan han lämnar över till nya vd:n Louise Bagewitz som tillträdde första november.

– Det är mitt uppdrag att göra en stabil och solid överlämning tills Louise känner att hon har fått det jag kan bidra med. Hon tar över en fantastisk grupp ledare och har själv en gedigen erfarenhet så det kommer bli superbra för Academic Work.

Du kanske ser fram emot lite ledighet?

– Jag har ingen panik att jag måste in i nästa uppdrag på en gång så jag kommer nog ägna mig åt intressen och lägga mer tid på familjen, och sedan ska jag tillåta mig, unna mig, att landa i mina tankar och funderingar över vad jag vill göra, säger Peter Knutsson Frejd.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.