Kenneth Långbacka är Autocirc Finlands nya vd

På nytt jobb Kenneth Långbacka har tillträtt som vd för Autocirc Finland. Han har tidigare varit operativ chef för bolaget och efterträder Lasse Eriksson som fortsätter deltid på Autocirc Finland, men även som vd på det finska dotterbolaget Erikssons.

Kenneth Långbacka är Autocirc Finlands nya vd
Kenneth Långbacka. Foto: pressbild

Kenneth Långbacka har i sin nya roll fokus på tillväxt och expansion och känner ett starkt engagemang för bolaget som försöker utveckla andrahandsmarknaden inom bilindustrin genom renovering och återvinning av reservdelar.

–  Jag har redan ett starkt engagemang och bred insikt i bolaget och detta kombinerat med en nyfikenhet och framåtanda tror jag passar bolagets entreprenöriella laganda mycket väl. Jag ser fram emot att gemensamt fortsätta vår tillväxtresa, och att bygga vidare på vår vision om en cirkulär bildelsindustri, säger Kenneth Långbacka i ett pressmeddelande.

Tidigare vd:n Lasse Eriksson kommer fortsätta jobba deltid med affärsutveckling i företaget men även som vd på det finska dotterbolaget Erikssons. Johan Livered, vd på moderbolaget Autocirc Group AB, säger att det var ett naturligt steg att tillsätta Kenneth Långbacka.

– Vi vet att hans erfarenhet och kompetens dels från bolaget men också inom branschen är precis vad vi behöver för att fortsätta vår positiva tillväxt och ta vara på de många möjligheter som ligger framför oss.

Autocirc Finland jobbar med cirkulär omställning inom fordonsindustrin. Koncernen Autocirc grundades 2019 i Sverige och har totalt 52 bolag med 900 anställda och verksamhet i flera länder, bland annat Norge, Tyskland och Storbritannien.

Kenneth Långbacka tillträdde den 1 november.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.