Juletid bjuder på nya jobb

HR & rekrytering I juletid finns en uppsjö av ovanliga jobb som söker utförare. Här är några exempel – och nej, luva och lösskägg ingår inte (alltid) i den formella arbetsklädseln.

Juletid bjuder på nya jobb
Foto: Stock Adobe

Vad sägs om ett jobb som buffévakt? Eller julgransutkörare? Julen är en chans för unga och oprövade kort att få in en fot på arbetsmarknaden. Detta är en tid då väldigt säsongsspecifika arbetsuppgifter ska matchas ihop med lämplig arbetskraft.

Jobbsökmotorn Jobbland har dammsugit platsannonserna efter juliga anställningar, och hittat en hel del spännande uppdrag:

Statisttomte

Sugen på att tomta i en reklamfilm? Jobbet har bara en hake – du måste vara man med ett eget, helt naturligt tomteskägg.

Modellfamilj

Ett tillfälle för hela familjen att pröva lyckan som fotomodeller tillsammans – och få ett besök på Liseberg på kuppen. Jobbet består i en julfotografering av en familj på Liseberg.

Tomtenissa

För den som har goda värdegenskaper och gillar barn. Tomtenissan assisterar tomten i köpcentrat, tar emot önskelistor, håller koll på kön och är allmänt glad och trevlig.

Buffévakt

En barsk väktare som hutar åt den som skär skinkan fel eller tar för många brända mandlar? Nej, denna yrkestitel kräver ingen batong eller uniform. Det rör sig i själva verket om en kallskänka eller kock som har koll på julbordet och fyller på faten.

Klassisk tomte

Inte bara jobbsökande ungdomar kan finna lyckan på julmarknaden. I Växjö söker man pensionärer som ska tomta för barnfamiljer och dela ut julklappar till stjärnögda Växjöbor. Ett plus är dock tidigare erfarenhet och egen mundering.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.