Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Goda erfarenheter av digitala möten

Digitalisering & IT Tillsammans med kroppspråksexperten Mi Ridell har Demoskop gjort en undersökning om digitala möten som visar att de flesta svenskar idag har erfarenhet av digitala möten och tycker att de fungerar bra, men det finns baksidor. 

Goda erfarenheter av digitala möten
De flesta svenskar, 16 år och äldre (77%) har det senaste året varit med om digitala möten. Foto: Adobe Stock

Undersökningen om digitala möten omfattar 1186 intervjuer under perioden 8–16 december, 2020 och är genomförd som en webbundersökning.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Resultatet av undersökningen visar på den snabba omställning vi gjort under den tid pandemin pågått och hur vi fått det att fungera, tekniken till trots, säger Karin Nelsson, vd för Demoskop.

– Tyvärr visar undersökningen att många missar en av de digitala mötenas stora fördel, att man kan se varandras mimik och till viss del gester, genom att de har datorns kamera avstängd. Det är synd, menar Mi Ridell, som tror att ju mer vana vi blir vid dessa möten desto säkrare och mer bekväma kommer vi att känna oss.

Resultatet visar att:

• De flesta svenskar, 16 år och äldre (77%) har det senaste året varit med om digitala möten.

• De vanligaste plattformarna är Teams, Zoom och Skype.

• En klar majoritet (79%) tycker att digitala möten fungerar bra, varav 23% tycker de fungerar mycket bra och 56% ganska bra.

• Nästan alla tycker att de får göra sin röst hörd, upplevt bra kommunikation och att mötet varit meningsfullt. De flesta har upplevt att kameran har varit avstängd och många har varit med om att tekniken inte fungerat.

• Även om det är en låg andel är det flera som säger att de deltagit i flera möten samtidigt och flera som också säger att någon varit olämpligt klädd. Det finns till och med de som säger att någon somnat i mötet. Saker som sannolikt inte händer i fysiska möten.

Karriär

Strategi & målstyrning

Kunskapsmaterial

Inspiration

Ledarskap & styrning

VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.