Fullträff för Vd-dagen

VD-dagen Stämningen var på topp när 300 vd:ar möttes på Vd-dagen den 23 augusti. Ett späckat program bjöd på seminarier och föredrag, trerätterslunch och avslappnat mingel på Grand Hôtel i Stockholm.

Fullträff för Vd-dagen
I Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm hölls en succéartad VD-dag. Foto: Mattias Malmi Pauser

Av den glada atmosfären att döma var det många som såg fram emot den första Vd-dagen på den här sidan av pandemin. Heldagen på Blasieholmen gav gott om tillfällen att hälsa och samtala med andra vd:ar. Men på dagordningen stod också ett brett spektrum av föreläsningar om allt från ledningsgruppsbyggen till kulturledarskap.

Pia Herrera var moderator under VD-dagen. Foto: Mattias Malmi Pauser
Pia Herrera var moderator under VD-dagen. Foto: Mattias Malmi Pauser

Dagens första talare var den rutinerade Henry Rawet från Franklin Covey Sverige, som presenterade sju faktorer som gör en vd framgångsrik. Bra ledarskap bygger på sunt förnuft, var hans budskap – men dyker man ner i forskningen kan man skönja en uppsättning principer som avgör hur väl vd:n lyckas i sin roll och med sin verksamhet.

Målstyrning – vägen till framgång

Strategi- och målstyrningsexperten Hanna Sweijer gav en rejäl genomgång av strategier för snabbare tillväxt. Allt strategiarbete kan kokas ner till att få rätt saker att hända vid rätt tidpunkt – men hur lyckas man? Hanna Sweijer betade av de viktigaste punkterna i målstyrningsarbetet för att få driv i strategiarbetet.

Hanna Sweijer talade om vikten av ett tydligt mål. Foto: Mattias Malmi Pauser
Hanna Sweijer talade om vikten av ett tydligt mål. Foto: Mattias Malmi Pauser

Telekom idags chefredaktör Kalle Anrell ledde ett panelsamtal där Sofi Franzén, Fredrik Törnqvist och Sofia Fiske gav sin syn på distansarbete. Sedan var det dags för David Holmberg, vd och grundare på The Information company att förklara varför målstyrning är ett så framgångsrikt verktyg för organisationer som vill lyckas.

David Holmberg talade om hur man lyckas med sin målstyrning, trots svårigheterna. Foto: Mattias Malmi Pauser
David Holmberg talade om hur man lyckas med sin målstyrning, trots svårigheterna. Foto: Mattias Malmi Pauser

Stärk laget med storytelling

Efter lunch fick deltagarna välja spår efter intresse, där bland annat Catharina Sjögren Froborg lärde ut hur man jobbar smartare och blir effektivare, utifrån hur hjärnan fungerar. Harry Wallenholm, seniorkonsult på Implement Consulting Group väckte engagemang med sitt spårval om hur man effektivt leder en ledningsgrupp.

Engagemangsexperten Thomas Dimming gav en verktygslåda för hur man stärker kulturen på företaget och med hjälp av storytelling, ritualer, artefakter och fiender svetsar samman organisationen. Bland mycket annat.

Vidare in i framtiden

Föreläsningsprogrammet avrundades med en genomgång av framtidens affärsmodell, baserat på egen forskning av trendanalytikern Henrik Larsson-Broman från International Sverige. Kursledaren och inspiratören Karin Klerfelt gav psykologiska redskap för att genomföra en framgångsrik förhandling.

Svante Randlert talade under den modesta rubriken "Drömledarskapet". Foto: Mattias Malmi Pauser
Svante Randlert talade under den modesta rubriken ”Drömledarskapet”. Foto: Mattias Malmi Pauser

Författaren och poddaren Svante Randlert knöt ihop säcken med en spaning om hur du lyckas ta din verksamhet in i framtiden i de snabba förändringarnas värld. Moderator var Pia Herrera, och dagen avslutades med eftersnack och bubbel i Vinterträdgården.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.