Argentinare är världens bästa entreprenör

Ledarskap & Styrning Gaston Taratuta, grundare och vd för Aleph Group har utsetts till EY World Entrepreneur Of The Year 2022. Han har revolutionerat digital marknadsföring genom att erbjuda en global plattform för företag på tillväxtmarknader.

Argentinare är världens bästa entreprenör
Gaston Taratuta

Ilija Batljan, vd och grundare av SBB representerade Sverige och hamnade på en delad andraplats tillsammans med övriga finalister.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

EY World Entrepreneur Of The Year är världens främsta utmärkelse för entreprenörer och nationella vinnare från 41 länder tävlade i år om titeln.

Gaston Taratuta grundade sitt första bolag Internet Media Services (IMS) 2005 med ambitionen att fördjupa det digitala ekosystemet i sitt hemland Argentina och hjälpa den globala teknikindustrin att växa i hela regionen. Genom förvärv bildades Aleph Group, vilket idag är ett framstående globalt reklamholdingbolag med närvaro på 90 marknader på fyra kontinenter. Förra året genererade Aleph Group en nettoomsättning på 131 miljoner US dollar med en nettovinst på 26 miljoner US dollar och sysselsatte mer än 1 000 personer. Gaston brinner för utvecklingen av digital marknadsföring och investerar i utbildningsprogram som hjälper människor i tillväxtländer att göra karriär inom digitala medier.

Så finansierar staten ojämlikhet genom entrepenörskap

– Att vara entreprenör är mer än att bara bygga ett framgångsrikt företag, det handlar om att skapa och ta vara på möjligheter där sådana inte finns eller inte så enkla att uppnå.  Få branscher har upplevt en större utveckling under de senaste två decennierna än digital marknadsföring och det är därför jag brinner så mycket för att vara med att skapa branschens framtid. Jag är verkligen tacksam och ödmjuk över att bli utsedd till EY World Entrepreneur Of The Year 2022 och jag hoppas kunna använda denna plattform för att stärka framtidens entreprenörer, kommenterar Gaston Taratuta.

Ilija Batljan vann den nationella finalen i mars och var Sveriges finalist i världsfinalen samt fick möta den internationella juryn.

– Han gjorde en mycket bra insats under juryintervjun och jag är imponerad av hans entreprenörsresa, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.