Årets Employer Branding-företag korat

Employer Branding Lantbruksmaskintillverkaren Väderstad har utsetts till ”Årets Employer Branding-företag 2020” av undersökningsföretaget Universum och förra veckan fick de utmärkelsen ”The Machine of the Year på världens största lantbruksmässa.

Årets Employer Branding-företag korat
Annika Franzén, Väderstad

Väderstad har också försetts med kvalitetsstämpeln ”Årets Karriärföretag 2020” och klättrar till topp 15 i den nationella mätningen ”Sveriges bästa arbetsgivare”.

Det går bra för det östgötska familjeföretaget Väderstad, som är ett av världens ledande inom jordbearbetning och sådd med över 1 500 medarbetare över hela världen. Tillväxten fortsätter, bara det senaste året har företaget anställt 100 nya medarbetare. Utmärkelsen ”Årets Employer Branding-företag” tilldelas företag som aktivt involverar hela organisationen i employer branding-frågor och erbjuder bra karriär- och utvecklingsmöjligheter.

– Vi är självklart mycket glada över utmärkelsen. Vi är ett företag på tillväxt med hög innovationstakt. Vår ambition är att fler potentiella medarbetare ska upptäcka vilken spännande arbetsplats Väderstad är, med en härlig blandning av entreprenörskap och tekniska utmaningar där det finns en stor möjlighet att utvecklas, säger Annika Franzén, Vice President HR på Väderstad.

Motiveringen från Universums jury lyder: ”Väderstad har ett starkt fokus på Employer Branding-frågorna, vilket är förankrat i ledningen. Med en lång tradition inom ämnet är de ett av företagen i Sverige som har arbetat allra längst med frågorna. I sitt arbete med attraktionsfrågorna visar de upp en bred palett över de möjligheter som finns för potentiella medarbetare inom företaget. Väderstad visar en spännande blandning mellan innovation i framkant och fokus på försäljning och marknadsföring och är en förebild för många”

Den nationella mätningen ”Sveriges bästa arbetsgivare” genomförs årligen av företaget Universum. Här får medarbetarna värdera sin arbetsgivare utifrån olika kriterier och egenskaper som de associerar med företaget, exempelvis meningsfullt syfte och innovation. Här klättrar Väderstad från plats 18 till 15 i årets mätning.

Så här beskriver Linnéa Danielsson, Support Manager vid Väderstad hur hon upplever sitt jobb.

– Väderstad är ett familjeföretag som värnar sin personal. Här finns ett stort engagemang och man känner sig sedd. Jag är löjligt stolt över produkterna, trots att jag själv inte har lantbruksbakgrund, berättar Linnéa Danielsson.

Att Väderstad är en av de attraktivaste arbetsgivarna för studenter och yrkesverksamma bekräftas också av att företaget, för femte året i rad, har försetts med kvalitetsstämpeln Sveriges Karriärföretag 2020, med motiveringen: “Genom innovativa och engagerade medarbetare som arbetar i en familjär arbetsmiljö så ser vi att Väderstad arbetar fantastiskt framgångsrikt med Employer Branding. Med ett positivt inflytande och passion för sina medarbetare utses härmed Väderstad till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.