8 av 10 företag vill anlita revisorer även om lagkrav tas bort

Ekonomistyrning 83 procent av de medelstora företagen skulle välja att anlita en revisor även om det inte fanns något lagkrav på detta. Det visar en undersökning från Grant Thornton.

8 av 10 företag vill anlita revisorer även om lagkrav tas bort
Maaria Martin Vivaldi, chef för Revision på Grant Thornton, ser nya regler som ett skäl till att företag håller fast vid revisorn. Foto: Stock Adobe

2010 avskaffades lagkravet på revisionsplikt för de minsta företagen som har färre än tre anställda och omsätter mindre än 1,5 miljoner kronor per år. Undersökningen som genomförts bland 1 000 medelstora företag visar att 83 procent av dessa skulle engagera en revisor även om lagkravet på revisionsplikt försvann för dem. Företagen omsatte 10-500 miljoner kronor och visade också att de större av dem i ännu högre grad skulle anlita en revisor. Bland dem som omsatte 80-199 miljoner svarade 87 procent att de ville ha en revisor och bland dem med en omsättning på 200-500 miljoner kronor var andelen 88 procent.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

I ett pressmeddelande säger Revisorn Maaria Martin Vivaldi, chef för Grant Thorntons revisionsverksamhet i Sverige, att orsaken till det stora intresset är den ökande regelbördan och omvärldens ökande komplexitet, ekonomisk brottslighet och kraven som kommer med CSRD.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.