7 tips för att skriva ett perfekt pressmeddelande

Verktygslådan Fortfarande är pressreleaser ett viktigt verktyg för att nå ut i mediebruset. Men det gäller att göra rätt för att journalisterna ska lyssna till ditt budskap.

7 tips för att skriva ett perfekt pressmeddelande
Här är vägen till det perfekta pressmeddelandet. Foto: Adobe Stock

Rickard Henley, seniorkonsult vid 720-gruppen, som bland annat arbetar med PR-frågor konstaterar att skriva pressmeddelande är en svår balansgång: mellan att inte skriva den mottagande redaktionen på näsan och samtidigt ha en glasklar vinkel. Och det handlar sällan om att skrika högst.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?
Rickard Henley, seniorkonsult vid 720-gruppen.

– Du vill skapa en text som en stressad journalist kan använda rakt av men som också ger den mer ambitiösa journalisten alternativa ingångar, säger han.

Här ger Rickard Henley 7 tips på vad man ska tänka på vid utformningen av ett pressmeddelande.

1. Se till att innehållet och vinkeln har nyhetsvärde

Svarar på varför målgruppen (för det medium du vill ska snappa upp ditt PM) ska bry sig om din berättelse och om den är relevant för dem i sin yrkesroll, som konsument av din typ av varor et cetera.

2. Putsa på rubriken

Precis som i en tidning behöver du fånga redaktionens uppmärksamhet med en bra och nyhetsmässig rubrik. Det är ditt första (och om det är dåligt, ditt enda) intryck. Den ska både vara informativ och fyndig/fångande, men inte antingen eller. En renodlat informativ rubrik blir för tråkig och en renodlat fyndig rubrik blir oftast för fiffig och finurlig för att budskapet ska nå fram. Balans och övning.! Är detta en uppmaning? Kanske ett utropstecken efter?!

3. Håll dig kort

Du ska ha sagt det du behöver säga i rubriken och ingressen. Och resten av (bröd-)texten ska aldrig vara mer än max en A4-sida i omfattning. Helst max en halv. Journalister är ett stressat släkte. Se till att vara varsam med deras tid.

4. Krydda med citat

Förutom att citaten bryter upp tempot i pressmeddelandet så skapar det en helt annan trovärdighet när människor med expertis och kunnande uttalar sig. Är det dessutom experter fristående från ditt varumärke ökar trovärdigheten ytterligare. Det ökar också din rankning i sökmotorerna.

5. Använd fler medieformat

Du får ännu mer kraft bakom ditt pressmeddelande om du kan berätta ditt budskap via kompletterande bilder och/eller video. Porträtt på människor som citeras är ett minimum. Det finns undersökningar som visar att du ökar öppningsgrad och effekt med upp till tre gånger med väl valda bilder.

6. Sökmotorsoptimera

Se till att ditt pressmeddelande, liksom all annan kommunikation, är optimerad efter att ge så bra effekt som möjligt i sökmotorerna (läs Google).

7. Alla elementen på plats

Förutom rubrik, ingress och brödtext ska du förstås alltid ha datum, avsändare, beskrivning av avsändare i sidfoten, och tydliga kontaktuppgifter till både dig som kommunikatör/PR-ansvarig, personer som uttalar sig i texten och så vidare.

 

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.