5 tips för att boosta motivationen

HR & Arbetsmiljö Första tiden efter semestern kan vara lite tung för de flesta. Här ger konsultföretaget Puls Solutions 5 tips på vad du som vd kan göra för att boosta motivationen hos dig själv och dina medarbetare.

5 tips för att boosta motivationen
Foto: Adobe Stock

1. Ta det lugnt de första dagarna

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

Ta lite tid på er att komma igång innan ni drar på för fullt efter semestern. Boka till exempel in en lunch eller fika för att prata om hur ni haft det i sommar.

2. Fundera på vad det är som är bra med att jobba hos er

Boka in en stund med din grupp och låt var och en fundera på minst tre saker som är bra med er arbetsplats. Låt var och en skriva ner det man tycker är bra och kort presentera för gruppen och summera. Skriv ner och spara denna guldgruva med styrkor som ni kan fortsätta att jobba med.

3. Skapa en vision för hösten

Samla din grupp och gör en snabb summering av hur läget är hos er just nu och vad ni kommer att jobba med under hösten. Är det något som kommer att påverka teamet positivt?

4. Fundera på hur ni är mot varandra

Låt teamet reflektera över era invanda vanor och beteenden som ni har hos er. Hur vill ni vara? Hur är ni med varandra? Är det något ni skulle vilja ändra på? Vad är viktigt att ni fortsätter att göra?

5.Boka in ett en-till-en möte med respektive medarbetare

Boka in ett kort möte med respektive medarbetare redan nu i augusti. Fråga kanske hur sommaren har varit och lyssna på svaret. Ös gärna på med beröm och berätta hur du värdesätter det jobb som just den medarbetaren utför. Kanske det var något bra som hände före sommaren som du kan ta upp igen och påminna medarbetaren om?

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

För dig som har 100 procents fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.