Världens 25 bästa företag

Arbetsmiljö Etta på världsrankingen över de organisationer som lyckats bäst med att vara ett "Great Place to Work" blev tre företag från USA. Etta kom Salesforce, tvåa blev Hilton och trea Mars.

Världens 25 bästa företag

I åtta år har Great Place to Work rankat de 25 organisationer i världen som lyckas bäst med att jobba strategiskt med sin arbetsplatskultur. Den gemensamma nämnaren för dem är en stark tilltro till vikten av en god arbetsplatskultur och en genuin ambition att skapa engagemang bland medarbetarna. Mer än 7 000 organisationer runtom i världen har utvärderats och 12 miljoner medarbetare har gett sin individuella feedback.

– För organisationer som verkligen satsar på att jobba strategiskt med de här frågorna, blir det tydligt vilken effekt det får för hela verksamheten, och inte minst lönsamheten, säger Maria Grudén, vice vd , Great Place to Work Sverige.

På plats 16 placerar sig det internationella läkemedelsföretaget AbbVie. Förutom gott ledarskap och stark gemenskap satsar AbbVie på att engagera sig för samhällsfrågor – något som märks i stoltheten hos medarbetarna. Deras strategiska arbete har de nu fått ett kvitto på när de sällar sig de bästa arbetsplatserna i världen.

Tidigare i år fick AbbVie en framskjuten placering på rankingen i Sverige. När rankingen av Sveriges Bästa Arbetsplatser släpptes i mars, kunde det svenska teamet stolt konstatera att de hade placerat sig på plats tre.

– Vi är mycket glada över att vår ambition att bli Sveriges och världens bästa arbetsplats nu uppmärksammas även på världslistan. Vi har arbetat strategiskt med detta område sedan AbbVies bildades för fem år sedan, och kulturarbetet är en central del i vår företagsstrategi. Tätt kopplat till den har vi även en kulturvision som är vår ledstjärna i det vi vill uppnå, kommenterar Linn Mandahl, vd på AbbVie Sverige och fortsätter:

– Vi är övertygade om att medarbetare som har möjlighet att bidra med sin fulla potential är vår största konkurrenskraft. Öppenhet, tillit, delaktighet, engagemang och samskapande är därför hörnstenar i vårt kulturarbete. 

Läs mer: Svenska företag i toppen på europeisk rankinglista

Världsrankingen med de 25 bästa företagen att arbeta hos:

1. Salesforce, USA

2. Hilton, USA

3. Mars, Inc, USA

4. Intuit Inc

5. The Adecco Group, Schweiz

6. DHL, Tyskland

7. Mercado Libre, Argentina

8. Cisco, USA

9. Daimler Financial Services, Tyskland

10. SAS Institute Inc, USA

11. National Instruments Corporation, USA

12. Stryker, USA

13. SAP SE, Tyskland

14. Hyatt Hotels Corporation, USA

15. Cadence Design Systems Inc, USA

16. AbbVie, USA

17. American Express, USA

18. SC Johnson, USA

19. EY, Storbritannien

20. Admiral Group plc, Storbritannien

21. 3M, USA

22. Belcorp, Peru

23. Adobe Systems Incorporated, USA

24. Natura, Brasilien

25. Scotiabank, Kanada

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.