Sverige i botten – dags att öka kvinnligt företagande

Affärerna Sverige hamnar i bottenligan i EU när det gäller andel kvinnor som driver eget företag. I fjol startade hälften så många kvinnor företag i Sverige som män.

Sverige i botten – dags att öka kvinnligt företagande
Sanna Arnfjorden Wadström

Det finns fler utmaningar för kvinnor som driver företag vilket behöver åtgärdas menar Sinfs vd Sanna Arnfjorden Wadström som själv varit företagare. Hon menar att en ökad mångfald skulle skapa en maximerad tillväxt och det finns en stor outnyttjad potential i kvinnligt företagande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

– Det är viktigt att satsa på ett ökat företagande hos kvinnor eftersom vi på så sätt får fler företag. Det innebär både fler arbetstillfällen och en större variation av företag, vilket gynnar svensk tillväxt säger Sanna Arnfjorden Wadström.

Behöver en puff

Hon identifierar flera hinder som kan påverka kvinnors vilja och förmåga att starta och driva företag. Hon nämner bland annat att kvinnor ofta behöver en ”puff” för att våga ta steget, och att många tycker att det kan vara svårt att lyfta sig själv inför andra. Här är viktigt att ge kvinnor mer självförtroende för de kan ofta mer än de själva tror. Kvinnliga förebilder är oerhört viktiga för att inspirera och engagera. De kan öka självförtroendet hos unga kvinnor, förklarar Sanna Arnfjorden Wadström. Men hur kan vi hjälpa fler kvinnor att ta steget och starta företag?

Sanna Arnfjorden Wadström föreslår följande konkreta åtgärder:

  • Lyfta fram kvinnliga förebilder.
  • Börja med utbildning tidigt.
  • Skapa mentorskap.
  • Ofta är kvinnor själva sina egna största kritiker medan män tar för sig. mer. Det är viktigt att bygga nätverk av kvinnor och män som stöttar och också våga välja bort dem runt en som trycker ner en.
  • Sträva efter jämställda styrelser.
  • Erbjuda stöd och coachning.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.