Sofia Wallström ny vd för Lif

På nytt jobb Sofia Wallström har utsetts till ny vd för Lif, den forskande läkemedelsindustrins branschorganisation i Sverige.

Sofia Wallström ny vd för Lif
Sofia Wallström. Foto: Magnus Fröderberg

Sofia Wallström kommer närmast från rollen som generaldirektör för Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Hennes tidigare erfarenheter inkluderar posten som generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) mellan 2013 och 2019, samt flera viktiga roller inom Regeringskansliet, såsom kansliråd vid Finansdepartementets budgetavdelning och departementsråd vid Socialdepartementet. Hon har också varit särskild utredare i flera statliga utredningar.

– Den forskande läkemedelsbranschen är en otroligt viktig aktör för Sverige och svenska patienter. Framtagandet av livräddande vaccin under pandemin är bara ett av många exempel på life science-sektorns betydelse. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av denna dynamiska bransch och bidra till ännu mer av samskapande och partnerskap för en tillgänglig och hållbar vård för alla patienter, säger Sofia Wallström i ett pressmeddelande.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.