Rösta i Veckans vd-fråga!

Veckans vd-fråga Inom vilket område tror du att din vd-kompetens kommer att sättas allra mest på prov under 2024? Den frågan ställde vi i förra Veckans vd-fråga, och svaret de flesta av er gav var ett svar i tiden.
Nu ligger en ny fråga på webben, minst lika aktuell den. In och rösta!

Rösta i Veckans vd-fråga!
Foto: Adobe Stock

Världsläget, inflationstakten och den svaga konjunkturen har oroat många företagare. Rekordmånga konkurser under 2023 understryker allvaret. Det var därför inte så överraskande att drygt hälften av er svarade ”ekonomisk ovisshet och marknadsvolatilitet” som det område där era vd-krafter framför allt kommer att sättas på prov under 2024.

Den här veckans vd-fråga handlar om ett ämne som kommit att ta stor plats i diskussionerna om framtidens arbetskraft: 4-dagarsveckan. I Tyskland genomförs just nu en bred undersökning, där 45 tyska företag under sex månader ska låta sina anställda jobba fyra dagar i veckan för samma lön som tidigare. Förhoppningen är att skapa mer attraktiva arbetsplatser och motverka kompetensbristen.

Även i Sverige växer rörelsen för 4-dagarsveckan. Vad tänker du som vd? Är du för eller emot? Nyfiken eller skeptisk – eller både och? Nu har du chansen att besvara frågan här på sajten!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.