Peder Hasslev blir Alectas nya vd

På nytt jobb Peder Hasslev tillträder i september som vd för tjänstepensionsbolaget Alecta. Han kommer närmast från vd-posten i det statliga riskkapitalbolaget Saminvest, och fram till hans tillträde sitter Katarina Thorslund kvar som tillförordnad vd i Alecta.

Peder Hasslev blir Alectas nya vd

Peder Hasslev är i dag vd för det statliga riskkapitalbolaget Saminvest AB och styrelseordförande i Danmarks största kommersiella pensionsförvaltare PFA Pension. Tidigare har han bland annat varit vice vd och kapitalförvaltningschef på AMF och aktiechef på SEB Asset Management.

– Vi är mycket glada att ha kunnat rekrytera Peder Hasslev till Alecta. Peder har en djup förståelse för kapitalförvaltning av den storlek som Alecta bedriver och har gedigen branscherfarenhet, säger vice ordförande Jan-Olof Jacke i ett pressmeddelande.

Rekryteringen har skötts av styrelseordförande Ingrid Bonde tillsammans med vice ordförandena Jacke och Martin Linder.

– Peder Hasslev är en trygg ledare med förmågan att engagera sina kollegor och driva långsiktig förändring, kommenterar Martin Linder.

Vill återskapa förtroendet

Peder Hasslev beskriver det nya uppdraget som spännande och hedrande och hänvisar i pressmeddelandet till Alectas höga avkastning över tid. Pensionsjätten har emellertid på senare år gjort stora förluster genom dåliga affärer, som ledde till tidigare vd:n Magnus Billings avgång.

– Det viktigaste just nu är att återskapa förtroendet hos kunderna för att Alecta kan fortsätta skapa stora kundvärden. Jag ser också fram emot att utveckla organisationen tillsammans med alla de kompetenta personer som idag arbetar på Alecta, kommenterar Peder Hasslev.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.