Tidigare regionchefen blir vd för Ramirent

På nytt jobb Jens Sjöberg tillträder som vd för Ramirent. Han kommer närmast från vd-rollen på Xervon, och har tidigare varit regionchef i Stockholm för Ramirent.

Tidigare regionchefen blir vd för Ramirent
Jens Sjöberg tog sin civilingenjörsexamen från KTH, har en fil kand i ekonomi från Uppsala universitet och en MBA från Warwick University. Foto: Ramirent

Maskinuthyrningsföretaget Ramirent välkomnar Jens Sjöberg som ny vd. Jens Sjöberg var regionchef i bolaget mellan 2004 och 2007 och har sedan dess varit vd på Xervon som jobbar med ställningsmontage.

– Att komma tillbaka till Ramirent känns lite som att komma hem. Jag är stolt att ha fått förtroendet att fortsätta förvalta Ramirents starka kultur, affärsmässighet, innovationskraft och kundfokus, säger Jens Sjöberg i ett pressmeddelande.

Ramirents koncernchef Erik Bengtsson, som varit tillfällig vd för Ramirent i Sverige sedan i somras, säger att branschens utmaningar kräver en ledare med kunskap om branschens vardag men också förmåga att utmana och utveckla. Något han ser hos Jens Sjöberg.

– Ökad digitalisering krävs för att effektivisera hela branschen och inom det området har Jens gedigen kunskap och ett stort engagemang. Dessutom har han ett ledarskap som stämmer överens med vår kultur och vision – att leverera ’smooth service with a smile’, säger Erik Bengtsson.

Jens Sjöberg tillträder vd-posten på Ramirent 1 augusti.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.