Nytt nummer ute!

Nytt nummer! Voilà, nu är den här – årets andra nummer av VD-tidningen!

Nytt nummer ute!

Nu har ett rykande färskt nummer anlänt från tryckeriet – och, förstås, som digital produkt här i vårt arkiv längre ner på sajten. Ett snyggt nummer om vi får säga det själva, och med riktigt bra innehåll.

Här får du chansen att fördjupa dig i det viktiga temat om smart ekonomistyrning. Mattias Kjellman på Grant Thornton berättar till exempel om de nya nyckeltalen som gör entré när de traditionella finansiella nyckeltalen inte längre räcker till. Urban Bucht, vd på techbolaget Hypergene, presenterar 7 punkter för ett effektivare budget- och prognosarbete. Vi lär oss också om fördelarna med att använda aktiv riskhantering i strategiarbetet, och vilka styrelsens främsta uppgifter är när företaget hamnar i ekonomisk kris.

Verktyg och möten!

I verktygslådan hittar vi mycket matnyttigt i detta nummer: Rambolls Arnt Olaf Storeng berättar hur man lyckas med medarbetarundersökningarna, Malin Jonsson på Det Nya Ledarskapet ger sina bästa tips på hur man höjer teammedlemmarnas prestationer, och arbetsrättsjuristen Fatima Hollander förklarar den snåriga vägen till arbetstillstånd för utländsk arbetskraft. I lådan hittar vi också verktyg för att hantera besvärliga medarbetare, och vi får spännande inspel på hur man förhandlar, både med facket och andra parter, från så olika håll som arbetsrättsexperten Maria Elinder på Almega och deckarförfattaren och affärsjuristen Viveca Sten.

Dessutom får vi ett intressant möte med kronprinsen och nya vd:n i det stolta familjeimperiet AJ Produkter, Enock Johansson – och mycket, mycket mer. God läsning!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.