Ny vd på Adda AB: Monica Skagne

På nytt jobb Monica Skagne har utsetts till ny vd för Adda. Hon efterträder Eva-Lotta Löwstedt Lundell som klivit av efter åtta år på uppdraget.

Ny vd på Adda AB: Monica Skagne

Adda AB ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) samt en majoritet av Sveriges kommuner, och ska erbjuda offentlig sektor avtal och tjänster inom strategisk försörjning. När Monica Skagne tar över vd-posten den 14 augusti får bolaget en vd med stor erfarenhet av både privat och offentlig sektor.

Hon har arbetat som chef och ansvarig för att utveckla digitala lösningar i stora internationella och svenska företag, bland annat Ikea, Danfoss Group och Framfab, och hon har varit ledande i att stötta företag i tillväxtfas. De senaste åtta åren har hon varit kommundirektör i Växjö kommun och i det uppdraget haft stort fokus på förändring genom digitalisering, verksamhetsutveckling och koncernstyrning.

– Jag ser mycket fram emot att få använda min erfarenhet som ledare i nationella och internationella företag och organisationer med fokus på verksamhetsutveckling, expansion och förändring i det nya uppdraget som vd för Adda. I Adda finns hög kompetens och stor potential att bidra till att utveckla välfärden och göra kommuner och regioner ännu bättre rustade för framtiden. Det ska bli en rolig utmaning att tillsammans med alla medarbetare intensifiera det arbetet, säger Monica Skagne i ett pressmeddelande.

Ska bidra till digitaliseringen

Hon har under de senaste åren varit styrelseledamot i Adda Inköpscentral och också ingått i flera nationella nätverk för kommuner och regioner inom Sveriges Kommuner och Regioner. Hon var under åren 2015-2018 ledamot i Näringsdepartementets insiktsråd för digitalisering.

– Styrelsens uppdrag till Monica Skagne blir att förstärka Addas stöd till kommuner och regioner och att ännu tydligare sätta Adda på kartan. Adda ska bidra till välfärdens omställning genom digitalisering, och vi är övertygade om att Monica Skagne blir en stark kraft i det förändringsarbetet, säger Elin Norén, ordförande i Addas styrelse samt regionstyrelsens ordförande i Region Dalarna, en kommentar.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.