Många européer öppna för nya karriärmöjligheter

HR & Arbetsmiljö Siffrorna talar för sig själva: 88% av anställda i Europa är öppna för nya karriärmöjligheter. Denna trend är en del av den osynliga revolution som identifierats i undersökningen Michael Page Talent Trends 2023

Många européer öppna för nya karriärmöjligheter
De förändringar vi ser idag är här för att stanna. Foto: Adobe Stock

Undersökningen belyser vad som motiverar anställda idag. Anställda gav här sina åsikter om arbetsplatsens värderingar, arbetets framtid, deras tankesätt, förväntningar och mycket mer. Nästan 70 000 respondenter i 167 länder inom en rad olika branscher och sektorer ger en omfattande och fascinerande bild av den föränderliga arbetskulturen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
VD-tidningen premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Strategiska artiklar med tips och analyser.
  • 6 fullmatade magasin årligen.
  • Tillgång till premiumnyheter på vdtidningen.se.
  • 100 procents fokus på vd-rollen.
Redan prenumerant?

De huvudsakliga slutsatserna:

• Förändringar i medarbetares attityder och motivation har genomgripande påverkat det konkurrenskraftiga talanglandskapet i alla åldersgrupper, länder och branscher.

• De förändringar vi ser idag är här för att stanna; de är en del av den kontinuerliga förändring som följde efter pandemin.

• Jobblojalitet anses nu vara undantaget snarare än regeln. Även allmänt nöjda medarbetare är öppna för bättre anställningsmöjligheter i framtiden.

• Den obevekliga cykeln av uppsägningar kommer inte att avta inom den närmaste tiden. Den har blivit en ny norm i en tid av förändring.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.