Hon fick utmärkelse för sitt ledarskap

Few Nätverket Fews hedersutmärkelse tilldelades i år Sara Berger, vd för SydGrönt. Hedersutmärkelsen delas varje år ut till en kvinna vars framstående ledarskap skapar värde för en organisation.

Hon fick utmärkelse för sitt ledarskap

Few, som är ett nätverk och utvecklingsprogram för kvinnor i ledande positioner, har delat ut denna hedersrsutmärkelse sedan 2014.

Motiveringen för valet av Sara Berger:

”Sara skapar värde i sin organisation genom att kombinera ett tydligt värderingsstyrt ledarskap som hon integrerar med handlingskraft, prestigelöshet och glädje. Ett tydligt och kommunikativt ledarskap som skapar trygghet och förutsättningar för medarbetarna att leverera.”

– Jag känner en stor ära över hedersutmärkelsen och är så klart mycket stolt. Jag har en stor passion att driva organisationen framåt och det gör mig extra glad att jag under denna tiden har gjort positiva avtryck, både för mitt ledarskap och för SydGrönts utveckling som företag, berättar Sara Berger.

Lars Wall Persson, styrelseordförande för SydGrönt, konstaterar att företaget är inne i en expansiv och händelserik fas.

– När Sara rekryterades som ny vd såg vi hennes förmåga att leda och utveckla såväl medarbetare som SydGrönt. Vi är på väg mot nya utmaningar och ska utveckla marknaden för svensk frukt och grönt och förutsättningarna för odlarna. Sara har en stor förmåga att tillsammans med SydGrönts ägare, ett 70-tal sydsvenska odlare, leda företaget mot mål och visioner. Vi gläds tillsammans med Sara åt hennes utmärkelse, som hon så väl är värd, säger han.

Läs: Kvinnor möter motstånd i sitt ledarskap

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.