Susan Ballhausen Bjelke är SIQ:s nya vd

På nytt jobb Susan Ballhausen Bjelke efterträder Berit Lindholm som vd för Institutet för Kvalitetsutveckling (SIQ).

Susan Ballhausen Bjelke är SIQ:s nya vd
Foto: Adobe Stock / SIQ

Susan Ballhausen Bjelke är civilingenjör med en rad erfarenheter från bolag såsom Delaval, Sandvik Hyperion och Atlas Copco.

– Under mitt arbetsliv har jag kommit till insikt om vad som gör skillnad på riktigt för en organisations leveranser, såväl hållbara ekonomiska resultat som trogna kunder och inte minst, medarbetare som stannar och trivs. Jag anser att det handlar om ledarskapet, tydlighet i roller och ansvar, ständig utveckling av arbetssätt med stöd från processer och relevanta IT verktyg, dvs, kulturen, strukturen och systematiken. Finns allt detta på plats är fundamentet lagt för både innovation och hållbarhet” säger Susan Ballhausen Bjelke, i ett pressmeddelande.

Enligt Anna Nilsson-Ehle, SIQ:s styrelseordförande, har Susan Ballhausen Bjelke en grundmurad kunskap för både mindre och större företag efter att ha lett omfattande verksamhetsutveckling.

– Hennes erfarenhet av att integrera digitalisering, hållbarhet och kvalitet stärker SIQ, och jag är mycket glad att välkomna henne att leda SIQ i den utveckling vi nyligen påbörjat” säger hon.

Susan Ballhausen Bjelke ersätter Berit lindholm som går vidare till nya internationella uppdrag hos vårdbolaget Fresenius Kabi.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.