Förhandlingens dilemma

Förhandlingens dilemma
Anders Pauser, chefredaktör Vd-tidningen.

Jag har alltid själv intresserat mig för förhandlingar och den psykologiska mekanik som ligger bakom. Känslorna inför en förhandling skiftar ofta. Ibland, när korten är starka, känner man att det är spännande och en rolig utmaning att gå i mål, är korten är sämre kan det både vara stressande och upplevas lätt obehagligt. Man har ju så mycket att ”förlora”.

När jag nyligen lyssnade på förhandlingsexperten Lars-Johan Åge, på vår nya framgångsrika konferens Vd-dagen som hölls på Grand Hotel, var det just psykologin kring förhandlingar som var det intressanta och delvis nya. För bara en sådan enkel sak som hur man ska peppa sig själv och le kan göra stor skillnad. Han har också skrotat begreppet win, win och jobbar istället med det nya happy, happy för hur man ska förhålla sig till en förhandling med en motpart. Spännande och tänkvärt och något som på sikt kan gynna bägge parter. Därför satsar vi nu på en serie artiklar med honom kring förhandlingens psykologi, något som han själv bland annat fått lära sig genom att arbeta med amerikanska FBI.

Nu närmar det sig slutet av ett spännande år för Vd-tidningen. Vi har jobbat hårt med att utveckla tidningen till att ännu tydligare bli ett verktyg i vardagen för våra läsare. Vi märker också att intresset för tidningen ökar både i form av nya prenumeranter, väsentligt fler som besöker vår hemsida för att ta del av nyhetsflödet där, men också i att allt fler tips om spännande case och områden att skriva om strömmar in till oss på redaktionen. Att få tips på bra grejer att skriva om gör vårt jobb enklare och tidningen bättre. Så fortsätt att tipsa!

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.