Filip Ljungström ny vd på Vidilab

På nytt jobb Grundaren och tidigare vd:n på Vidilab, Bitte Ljungström, har lämnat över vd-posten till sonen Filip Ljungström. Vd-tidningen frågade hur det känns, och vilka planer han har för familjeföretaget.

Filip Ljungström ny vd på Vidilab
Foto: Vidilab

Vidilab är Nordens största veterinärmedicinska laboratorium inriktat på parasitologisk träckprovsdiagnostik. Sedan en tid tillbaka utför laboratoriet även foderanalyser, både med fokus på näringsvärden och mineraler.

Hur känns det att ta över rodret i familjeföretaget?

– Det känns stort, jätteroligt och på ett sätt känns det också som ett äntligen. Vi har diskuterat och förberett detta i familjen i många år och äntligen är det dags. Familjen är helt med på att jag tar över rollen som vd och jag vet att jag har massor av stöd från dem så det känns hur bra som helst.

Vad har du med dig i bagaget som du tror kommer att vara av nytta för vd-rollen?

– Den största delen för mig är många års erfarenhet i företaget. Jag har växt upp med att hjälpa till i företaget efter skolan, men jag har också fått vara med i diskussioner och höra alla de utmaningar som mina föräldrar gått igenom under åren då de etablerat företaget. Utöver detta har jag med mig en naturlig ledarpersonlighet som jag under min uppväxt fått höra att jag har och ett genuint intresse av att driva vidare företaget i samma anda som mina föräldrar byggt upp.

Vilka utmaningar och fördelar ser du med att ta över vd-posten efter en förälder?

– Den ständiga utmaningen är att jag adopterar mina föräldrars barn på ett sätt. Vi brukar skämtsamt kalla företaget för det fjärde syskonet i familjen. Det får man bära med sig och tänka på att dra tydliga gränser så de inte är inne och pillar för mycket. Men samtidigt med en förståelse för hur mycket de lagt in i företaget.

Vad är dina planer för företaget framöver?

– Min plan för företaget är att fortsätta med den stabila tillväxten. Vi har senaste tiden stannat av lite i vår tillväxt eftersom vi har investerat i nya affärsområden där jag tänker att vi under kommande år ska se till att växa och bli ett lika självklart val som vi är på våra redan etablerade affärsområden.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.