Erik Martinson är den mest lysande talangen

Ledarskap 10 talanger i elva olika kategorier – från politik och tech till finans, entreprenörskap, forskning och social impact – ingår i Nova 111. Denna lista är evidensbaserad, då talangerna testats och bedömts utifrån beprövad urvalsmetodik. Totalvinnaren är Erik Martinson, grundare av och vd i Svea Solar.

Erik Martinson är den mest lysande talangen
Erik Martinson

Vinnarna i varje kategori som utsetts av talangnätverket Nova innehåller en blandning av framgångsrika entreprenörer och personer som gjort mer traditionell karriär. Vad de har gemensamt? De har alla enastående prestationer bakom sig och brinner för att påverka näringsliv och samhälle till det bättre.

Jury’s choice är:

1. Finance, Real Estate & Investments: Madeleine Magnerius

2. Healthcare & Life Science: Sana Alajmovic

3. Politics & Public Sector: Annie Lindmark

4. Entrepreneurship: Erik Martinson

5. Tech: Oscar Söderlund

6. Engineering & Energy: Lars Gustafsson

7. Management Consulting: Mikael Fraenkel

8. Legal Services: Hayaat Ibrahim

9. Retail, Sales & Marketing: Andreas Sjöharald

10. Telco & Media: Ellinor Jepsson

11. Social Impact & Sustainability: Gerda Larsson

Av alla vinnarna på listan kom Erik Martinson ut som den allra starkast lysande stjärnan. Juryn konstaterar att han kombinerar ett brinnande intresse för att eliminera koldioxidutsläppen och en stark entreprenöriell drivkraft med en enastående förmåga att bygga ett framgångsrikt företag med sikte på att bli ledande i Europa.

– Det känns jätteroligt att få den här utmärkelsen i konkurrens med andra så starka personer. Jag personligen har ett stort miljöintresse och att vi startade Svea Solar kom utav att vi såg möjligheten att bidra till att ställa om till ett förnyelsebart samhälle, säger Erik Martinson.

På frågan om vilka personliga egenskaper som varit avgörande för framgången som han nått genom Svea Solar kommer svaret snabbt:

– Att bygga team! Jag och Björn som grundare har olika egenskaper som kompletterar varandra och att bygga ett bra Management Team och få in duktiga anställda är avgörande. Har man inte den egenskapen är det svårt att bygga ett framgångsrikt bolag för det handlar om att säkerställa rätt kompetens i företaget.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.