Carita Nero Klaraviks nya vd

På nytt jobb Tidigare försäljningschefen Carita Nero tar ett kliv upp och blir vd på Klaravik, en auktionssajt för maskiner, fordon och verktyg.

Carita Nero Klaraviks nya vd
Carita Nero. Foto: Klaravik

Christian Lenander som grundat och drivit Klaravik i tolv år lämnar nu över uppdraget till Carita Nero. Hon har arbetat på Klaravik i elva år, senast som försäljningschef, och länge jobbat med kundens bästa i fokus.

–  Och så ska det förbli. Att hela tiden, varje dag, göra det lite bättre och enklare att använda Klaravik är min personliga drivkraft. Ett sådant synsätt kräver engagerade medarbetare vilket jag känner att vi verkligen har, säger Carita Nero i en presskommentar. 

Klaravik har sitt huvudkontor i Karlstad och 190 medarbetare i Sverige. Sedan 2022 är bolaget en del av den holländska auktionskoncernen TBAuctions.

– Carita var en av de allra första att börja på Klaravik och har tillsammans med mig och vår andra grundare Christian Knutsson varit en väldigt viktig pusselbit. Carita är en otroligt engagerad ledare som får medarbetare att alltid göra det lilla extra, säger Christian Lenander.

Klaraviks vision är att förändra en traditionspräglad bransch och vara marknadsledande, därför sätts stor vikt vid en jämställd organisation och Klaravik har lika många kvinnor som män bland de anställda.

– Med den här förändringen visar vi också att vi fortsatt vågar utmana branschen, säger Christian Lenander.

Christian Lenander fortsätter som styrelseordförande och senior rådgivare till ledningsgruppen. Carita Nero tillträdde 1 mars.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.