Årets sommarpratare – få företagsprofiler

Sommar i P1 Nej, näringslivet var inte så starkt representerat i årets uppställning av sommarpratare. Men en finansman och några entreprenörer lyckades vi vaska fram.

Årets sommarpratare – få företagsprofiler
Kenza Zouiten Subosic, Lars Förberg och Matilda Djerf. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Lasse Holm. Foto: Mattias Ahlm/SR

Näringslivsprofilerna lyser med sin frånvaro bland årets sommarpratare, som presenterades i Sveriges Radio P1 i dag. E-handelsentreprenören Matilda Djerf som byggt succéföretaget Djerf Avenue och inansmannen Lars Förberg som grundade investmentbolaget Cevian Capital med Christer Gardell får stå som ganska ensamma representanter för företagsvärlden.

Niklas Ekstedt. Foto: Mattias Ahlm/SR

Visst kan man även räkna in de framgångsrika entreprenörerna Kenza Zouiten Subosic (influencer med eget hårvårdsmärke), Niklas Ekstedt (stjärnkock med restauranger i Stockholm och London) och Lasse Holm (kompositör till 700 poplåtar och skapare av Diggiloo-turnén). Men det var sannolikt inte för att tala om sina erfarenheter av företagande som de bjöds in.

Oscar Stenström. Foto: Mattias Ahlm/SR
Lars Strannegård. Foto: Mattias Ahlm/SR

Därutöver hittar man Lars Strannegård som är företagsekonom och rektor för Handelshögskolan i Stockholm. Samt Oscar Stenström, socialdemokratisk tjänsteman och Chileambassadör som förra året lämnade regeringskansliet för att bli rådgivare åt Wallenbergsfären. Med tanke på hur han navigerade Sveriges Natoförhandlingar mot framgång kan han säkert ge ett och annat kvalificerat tips om hur man löser knutar under knepiga förhandlingsprocesser.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.