Anders Erlandsson ny vd på Stena Bygg

På nytt jobb Anders Erlandsson blir vd på Stena Bygg. Han har tidigare varit vice vd på Skanska Sverige och efterträder Martin Gidenstam som lämnar koncernen.

Anders Erlandsson ny vd på Stena Bygg
Anders Erlandsson. Foto: Stena Fastigheter

Stena Bygg utgör projektutvecklingsorganisationen inom Stena Fastigheter. Anders Erlandssons vd-uppdrag blir att leda verksamheten för nyproduktion av hyresrätter, bostadsrätter, samhällsfastigheter och kontor i de tre storstadsregionerna Stena Fastigheter finns etablerat i.

– Jag ser fram emot att ansluta till Stena Fastigheter och det känns inspirerande att verka i ett företag som är långsiktigt, innovativt och som har ett ambitiöst hållbarhetsarbete, säger Anders Erlandsson i ett pressmeddelande.

Sedan 1996 har han arbetat inom Skanskas koncern, bland annat som regionchef för byggverksamheten i Göteborg. Sedan 2022 har han varit vice vd och ansvarat för projektutvecklingen inom Skanska Sverige.

– Med flera stora och komplexa stadsutvecklingsprojekt de kommande åren kommer Anders tunga erfarenhet tillföra kompetens för att genomföra framgångsrika projekt i en tuff marknad, säger Cecilia Fasth, vd och koncernchef, Stena Fastigheter.

Anders Erlandsson börjar som vd 1 januari nästa år. Tidigare vd:n Martin Gidenstam går vidare till annan tjänst utanför Stenakoncernen.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.