”Abbekås Transport & Logistiks nya vd: ”Personalen ska vara engagerad”

På nytt jobb Håkan Landgren har utsetts till ny vd på Tempcons dotterbolag Abbekås Transport & Logistik. För VD-tidningen berättar han om sin ledarstil – och om han föredrar Volvo eller Scania.

”Abbekås Transport & Logistiks nya vd: ”Personalen ska vara engagerad”
Håkan Landgren är ny vd för Abbekås Transport & Logistik.

Du har tidigare bland annat arbetat på Nowaste Logistics och Stay Fresh Sweden. Vad kan du ta med dig av dina tidigare erfarenheten till din nya position som vd?

– Jag började en gång i tiden i hytten och har haft olika positioner i logistikflödet vilket jag skulle säga ger en del användbar erfarenhet. Jag ser det som en styrka att aktivt kunna arbeta i verksamheten på alla plan för att ha en grundläggande förståelse för de olika behoven och utmaningarna som krävs för att vara den bästa transportören till våra kunder.

Hur tänker du dig att utveckla företaget långsiktigt?

– Min vision är att alltid vara i framkant och att utveckla företagets effektivitet, samtidigt som att det ska vara en arbetsplats där personalen trivs och mår bra.  

Vilka utmaningar ser du i branschen och hur planerar du att adressera dem som vd för Abbekås Transport & Logistik?

–  I branschen sker snabba förändringar och konkurrensen är hård, för att vi ska lyckas så behöver vi vara flexibla i organisationen samtidigt som vi har en stabil grund att stå på.

Hur skulle du beskriva din ledarstil och hur tror du att den kommer att bidra till framgången för företaget?

– Jag jobbar med strukturer, tydlighet och inkluderar de jag arbetar med, jag vill att personalen ska vara engagerad, kunna ta ansvar för sitt arbete samt känna glädje i det de gör. Det ska vara roligt att jobba. Jag tror på att om man mår bra så gör man bra. 

Till sist, du har själv suttit bakom ratten. Vilket märke föredrar du, Volvo eller Scania?

– Den som kan leverera mest. Har faktiskt ingen favorit och har nog heller aldrig haft någon. En bra bil är en bra bil oavsett vad som står i fronten.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

VD-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.