Succé för ledningsgruppsdagen

Över 350 deltagare från ett stort antal ledningsgrupper fick igår lyssna på en rad spännande talare under Vd-tidningens arrangemang Ledningsgruppsdagen på Globe Hotel i Stockholm. Redan nu pekar utvärderingen på mycket höga betyg för många av talarna.

Succé för ledningsgruppsdagen
Svante Randlert var en av talarna på Ledningsgruppsdagen.

Ledningsgruppsdagen riktar sig till medlemmar i ledningsgrupper i främst medelstora företag och har ambitionen att ge dessa verktyg för ett effektivare och smartare arbetssätt som i förlängningen leder till lönsammare verksamheter. Perspektivet under dagen spände från det inre perspektivet, där fokus ligger på hur man ska fungera som grupp och genomföra sina möten effektivt, till strategifrågor och ledarskap.
Key not-talaren Anders Lundin från Värdegrundsfabriken inledde med att tala om hur man ska slänga ut rädslan ur ledningsgruppen och pratade mycket om att allt som gruppen gör, men också inte gör spelar roll. Heléne Arvidsson GR8metings gav en rad handfasta verktyg för att få bort alla onödiga möten och menade lite provocerande att man inte behöver föra protokoll.
Maria Sterner och Petra Westerberg, från Ledarskaprådet talade om hur man ska få ut full effekt från projekt, medan Johan Grönstedt från Reinforce International satte strategiarbete och strategiska initiativ i blickpunkten och lite senare drog storpublik på ett av de spårval han också hade på eftermiddagen. Förmiddagen avslutades med Kelly Odell från Astrakan Strategisk Utbildning som föreläste om hur man genomför förändringar utifrån det just nu heta ämnesområdet förändringsledning.

10 viktiga saker
Dagen näst sista talare var Marie Hallander Larsson, HR-direktör på Akademiska hus, som på blädderblock sammanfattade de tio viktigaste sakerna för att medarbetare ska trivas, vara engagerade och stanna på en arbetsplats. Dessa kunskaper har hon byggt på sedan hon jobbade som HR-ansvarig på det då konkursmässiga Scandic Hotels och var med om att  vända den negativa trenden på hotellkedjan med hjälp av en allt mer engagerad personal.  Och sluttalaren Svante Randlert från Great Result Insight Europe fokuserade på hur viktigt engagemang är. Med sin gotländska och sitt fantastiskt väl förpackade budskap levde han upp till sitt rykte som en av marknadens absolut bästa föredragshållare.
– Jag kan inte annat än vara nöjd med konferensen, säger chefredaktör Anders Pauser på Vd-tidningen som står bakom Ledningsgruppsdagen. Den här gången träffade vi helt rätt med talare och innehåll och jag känner mig mycket stolt över att ha kunnat leverera en så bra konferensupplevelse för våra deltagare. Och utvärderingen visar, även om den inte är helt klart, att de också upplever det.

Bloggen

På nytt jobb

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
VD-tidningen

Vd-tidningen Premium

Med fullt fokus på vd-rollen.
Full tillgång till strategiska artiklar med tips och analyser.